Reteta cheesecake cu lime, fara coacere. Cum s-o faci chiar la tine acasa

Cheesecake-ul cu lime este, fara indoiala, una dintre cele mai gustoase prajituri cu un gust usor acrisor. Este ideala atat pentru zilele calduroase de vara, dar si pentru cele mohorate de iarna.


Ingrediente cheesecake cu lime:

Blat

136g de biscuiti graham;
sare fina;
6 linguri de unt nesarat.
Crema

680g branza crema, la temperatura camerei;
jumatate de cana de zahar(57g) de cofetarie;
coaja de la 2 lime;
170g smantana;
398g de lapte condensat indulcit;
115g suc de lime;
jumatate de lingurita de esenta de vanilie;
sare de mare fina;
coaja de lime.

 

 

Cum se prepara cheesecake cu lime


Pune biscuitii si sarea in robotul de bucatarie pana cand capata o textura nisipoasa, dupa care adauga untul topit. Intinde amestecul uniform intr-o tava rotunda, cu peretii inalti. Pune totul la congelator pentru 20 de minute.
Acum este timpul sa pregatesti umplutura. Intr-un vas cu peretii inalti, timp de trei minute mixeaza branza crema, zaharul si coaja de lime pana obtii o crema pufoasa. Crescand viteza mixerului, adauga usor smantana. Continua sa bati continutul pana se formeaza moturi medii. Acum pune laptele condensat si amesteca la viteza mica.

Cu mixerul inca in functiune, adauga sucul de lime, esenta de vanilie si sare. Bate pana cand amestecul devine omogen. Toarna umplutura deasupra micului blat si lasa totul la frigider 8-24 ore.

Dupa ce a stat suficient la frigider, poti muta tortul pe un platou.  

Pofta buna!


Sursa: peroz.ro