Restricții suplimentare în 8 localități din Argeș!

Astăzi a fost organizată ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, acolo unde s-au discutat mai multe probleme ale sistemului medical din județ, grav avariat de evoluția și transmiterea virusului COVID-19.

CITEȘTE ȘI ... Familie la spital. Au sărit cu mașina în șanț!

Conform prefectului Emanuel Soare, opt localități argeșene au restricții suplimentare după ce au depășit incidența de 3 cazuri la 1000 de locuitori. Vorbim despre: Priboieni, Albota, Costesti, Corbeni, Baiculesti, Poienarii de Arges, Domnesti, Mozaceni.

- Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.  

- Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, doar pentru persoanele cazate în aceste unităţi;  

- Este interzisă activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;

- Sunt interzise activitatăţile în cadrul cinematografelor şi instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Măsurile intră în vigoare începând cu data de 16.11.2020, ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile.
 

CITEȘTE ȘI ... Industria jocurilor de noroc, în stradă la Pitești!


În privința locurilor în spitalele din Argeș, după declarația de dimineață (Vezi aici) unde se anunța ca Argeșul nu mai poate susține noi pacienți COVID, în CJSU s-a stabilit ca Pavilonul Grant de la Spitalul Pneumoftiziologie Câmpulung să intre în lupta COVID cu 27 de noi paturi, iar Pavilionul Statescu cu 8 locuri noi pentru persoanele suspecte.

CITEȘTE ȘI ... Prefectura Argeș: Cum, cine și în ce condiții primește indemnizație de somaj

De asemenea, în ședința de astăzi s-a decis înaintarea unei solicitări către Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) și MAPN pentru ca Spitalul Militar Pitești să devină spital suport COVID.

 

Județul Argeș a înregistrat luni, 16 noiembrie, o rată de infectare de 3,68 la mia de locuitori. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 197 noi cazuri de Covid. În spitalele din judeţ sunt internaţi, luni, 515 pacienţi cu COVID-19, dintre care 39 la ATI. De la începutul pandemiei, 10.041 de argeşeni au fost confirmaţi pozitiv, iar 305 au murit.