Se închid sălile de jocuri de noroc și cluburile în București

UPDATE, 7 octombrie:

Noi restricții au fost adopate în Capitală. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis închiderea sălilor de jocuri de noroc, a barurilor, cluburilor și discotecilor.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat că în ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență au fost adoptate 3 hotărâri. Prima dintre ele vizează închiderea barurilor, cluburilor și discotecilor, care nu erau menționate în adresa de la Direcția de Sănătate Publică.

A doua hotărâre micșorează distanța în jurul școlilor în care este obligatorie purtarea măștii – de la 100 de metri la 50 de metri.

A treia hotărâre vizează închiderea cazinourilor și sălilor de jocuri, cu excepția jocurilor de pariuri și loterie în care doar se plasează bilete.

Școlile nu se vor închide, a mai spus prefectul.

„În momentul de față nu văd alte restricții care s-ar putea impune”, a mai spus Cojanu.

 

----------------------------------------------------------------

 

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit marţi după-amiază, pe fondul creşterii susţinute a cazurilor de coronavirus în Capitală şi a numărului de spitalizaţi la terapie intensivă şi în situaţia în care autorităţile au anunţat, tot marţi, un număr-record de decese provocate de COVID-19.

Conform deciziilor adoptate în şedinţă, restaurantele, teatrele și cinematografele din Capitală îşi vor înceta activităţile cu public în interior.

La fel se va întâmpla şi în cazul saloanelor în care se organizează evenimente, iar purtarea măștii va fi obligatorie în intervalul 7.45 - 21.15 în zona școlilor.

Noile restricţii au fost anunţate de prefectul Capitalei, Gheorghe Cojan, şi intră în vigoare de miercuri.

Ele rămân valabile până când rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori scade sub valoarea 1,5 iar analiza situaţiei ar urma să se facă săptămânal.

"Angajaţii afectaţi din firmele care care îşi restrâng activitatea, din domeniul Horeca şi industria spectacolelor, vor beneficia de măsuri de sprijin", a spus prefectul.

Surpinzător, conform deciziei de marţi, cazinourile ar urma să rămână deschise.


Sursa: antena3.ro, digi24.ro