Restaurant din Curtea de Argeș - amendat. Încălca legea!

Peste 250 de efective de polițiști și polițiști locali au acționat în ultimele 24 de ore, verificând aproape 3.500 de persoane, în cadrul activităţilor impuse în contextul stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu virusul SARS CoV-2.

CITEȘTE ȘI ... Vaccin anti-COVID cu 2 luni înainte de declararea pandemiei!


260 poliţişti şi poliţişti locali au acţionat în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19, în cadrul a 43 de acţiuni punctuale (din care 37 de acţiuni organizate independent de poliţişti, 2 acţiuni cu lucrători I.J.J. Argeş şi 4 acţiuni cu reprezentanţi ai I.S.U. Argeş, poliție locală şi alte structuri, cum ar fi DSP, DSVSA, RAR, structuri cu atribuții în domeniul silviculturii și altele). 

Au fost verificate 3.325 de persoane, din care 2.381 doar în cadrul acţiunilor punctuale.

Au fost verificate *123 de societăţi comerciale, din 130 de locaţii, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. 

De asemenea, 262 de autovehicule au fost verificate, din care 88 de mijloace de transport în comun.

CITEȘTE ȘI ... A pierdut controlul mașinii și a ajuns cu ea într-un cap de pod!

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 143 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 23.000 de lei, după cum urmează:
- 127 de sancţiuni, în valoare de 14.750 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
- o sancțiune, în valoare de 2.000 de lei, a fost aplicată unei societăți comerciale;
- 15 sancţiuni, în valoare de 6.250 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

CITEȘTE ȘI ... Terasa din Pitești - Amendă pentru că servea clienții în spațiu închis!


De exemplu, ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș, împreună cu reprezentanții DSVSA Argeș, au acţionat  pentru respectarea prevederilor legale privind măsurile specifice stării de alertă, cu scopul de prevenire a răspândirii şi limitare a infectării cu virusul Covid-19, împrejurare în care au constatat că o societate comercială de tip restaurant, de pe raza municipiului Curtea de Argeș, funcționa, încălcând prevederile legale în vigoare.
În urma celor constatate, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.