Respectarea măsurilor COVID-19 în Argeș - Verificări la sânge!

Peste 200 de efective de poliție și poliție locală au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

CITEȘTE ȘI ... Studiu - Noul coronavirus poate rămâne activ pe bancnote timp de 4 săptămâni
    
28 de acțiuni punctuale, în sistem integrat, au fost desfășurate de efective de poliție și poliție locală, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale, restaurantele și localurile publice, precum și mijloacele de transport în comun. 

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 65 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 232 de autovehicule, și au fost legitimate 402 persoane. 

CITEȘTE ȘI ... Accident rutier la Lunca Corbului! Traficul în zonă este îngreunat!

Echipele de control au depistat 78 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare totală de 3.250 de lei. 

Modul de acţiune al poliţiştilor este unul preventiv, prin discuții cu persoanele și cu responsabilii agenților economici, cu privire la respecte măsurile de protecție individuală, de distanțare socială și de igienă persoanală, mai ales în spațiile închise. Ne dorim ca toate persoanele să înţeleagă şi să respecte aceste recomandări, pentru a fi nevoiţi cât mai rar să aplicăm sancţiuni ca urmare a încălcării normelor legale.

CITEȘTE ȘI ... Accident în Pitești! Coliziune între un camion încărcat cu tuburi de oxigen și un autoturism!

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii Coronavirusului.

Acțiunile în sistem integrat vor continua și în zilele următoare.