Respectați măsurile de protecție COVID-19! Controale și amenzi

Instituția Prefectului Argeș informează că verificările la operatorii de transport, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. Astfel, polițiștii, jandarmii și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

CITEȘTE ȘI ... Al doilea centru DGASPC Argeș afectat de COVID-19! 6 persoane s-au îmbolnăvit

În ultimele 24 de ore au fost verificate 39 de societăți comerciale. Polițiștii argeșeni au legitimat 185 de persoane și au verificat 88 de autoturisme, în cadrul acțiunilor punctuale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
În urma acțiunilor de control efectuate în cursul zilei de ieri, jandarmii au aplicat 3 amenzi în valoare de 1500 lei și 5 avertismente persoanelor care nu au purtat masca de protecție în spațiile închise sau în mijloacele de transport.
Pompierii argeșeni au verificat 22 de societăți comerciale și 282 de persoane. Dintre acestea din urmă, 13 au fost surprinse nerespectând măsurile de protecție individuală, reprezentanții ISU aplicând amenzi în valoare de 1000 lei.

CITEȘTE ȘI ... (video) Noapte de coșmar în munți: Turist fugărit de urs și o haită de câini


Ieri, prefectul Emanuel Soare a descoperit mai multe probleme în târgul săptămânal, pe care Primăria Pitești a insistat să-l redeschidă din 26 iunie. Prefectul a constatat că, în general, se poartă masca de protecție, dar, în special în zona meselor, din spațiile de alimentație publică, se creează aglomerație. Discutând cu comercianții din târg, prefectul Emanuel Soare a aflat și nemulțumirile lor. Toti s-au plâns de lipsa condițiilor oferite de administratorii târgului, respectiv de Primăria Pitești. Primăria, pentru a asigura un comerț civilizat, ar trebuie sa rezolve de urgență problemele cu furnizarea apei potabile, să igienizeze toaletele, să pună la dispoziție materiale sanitare și să facă reparațiile necesare în târgul săptămânal.

Ieri, în Argeș, aveam 1390 de persoane diagnosticate pozitiv cu COVID-19, dintre care 68 decedate și 576 vindecate.