Remus Mihalcea: Guvernul Cîțu dovedește că este total defazat. Nici în 12 ceas nu înțelege cum să combată eficient pandemia

Deputatul PSD, doctorul Remus Mihalcea, consideră că este prea târziu pentru campania de informare pe care Guvernul dorește să o lanseze, rezultând un eșec în condițiile în care haosul, atitudinile absurde și măsurile aberante au spulberat încrederea publică în autorități și instituții.

► ”Niciodată puterea actuală nu a făcut un real parteneriat cu populația. Niciodată nu a dialogat, nu a colaborat, nu a convins! Atitudinea predominantă a fost de impunere, de sancționare. De aceea au eșuat penibil toate tentativele majore ale guvernării în privința combaterii pandemiei.”


Nu va reuși să schimbe ceva dacă guvernul nu nu schimbă strategia de vaccinare, așa cum a propus și PSD!

Deputatul argeșean este de părere că noua tentativă de comunicare publică este tardivă. Conform acestuia, este prioritar să se vaccineze categoriile sociale cele mai vulnerabile și să se facă o campanie din poartă în poartă.

► ”Dacă nu merge în țară, la țară, la porțile oamenilor, cu vaccinul. Dacă nu convinge și susține financiar medicii de familie să se implice.
Cele 11 spot-uri TV anunțate de premierului Cîțu înseamnă bani cheltuiți degeaba pe difuzare, în absența unei acțiune majore de recâștigare a credibilității. Iar cea mai directă și eficientă modalitate este schimbarea Guvernului. 
Actualul Cabinet a greșit prea mult, prea des, prea grav pentru a mai avea vreo șansă să se reabiliteze, să inspire încredere și să schimbe percepția celor care au dubii și nu vor (încă) să se vaccineze.
Prin urmare, cu atât mai oportună este moțiunea de cenzură a PSD și cu atât mai util este votul pentru căderea Guvernului Cîțu!”