Bărbat din Argeș reținut pentru violență în familie!

În ziua de 18 martie, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, sub aspectul ameninţării şi al lovirii sau altor violenţe, şi au reţinut un bărbat de 40 de ani, din Şuici.

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 17 spre 18 martie, pe fondul consumului de alcool, bărbatul ar fi ameninţat şi agresat pe soţia sa, după care și-ar fi agresat și tatăl.   

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În domeniul violenței domestice, cea mai recentă modificare importantă a fost adoptată în noiembrie 2020, prin eliminarea din cuprinsul art. 199 din Codul Penal, ce privește infracțiunea de ,,Violenţa în familie”, a posibilității ca împăcarea părților să înlăture răspunderea penală a făptuitorului.

Totodată, reamintim că legislația a suferit o modificare radicală, prin modul în care se pune în practică ordinul de protecție provizoriu, adică prin îndepărtarea agresorului din locuința comună, indiferent de calitatea acestuia de proprietar al locuinței.

Mai multe informaţii despre Ordinul de protecţie provizoriu puteţi accesa gratuit pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, la adresa: https://ag.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/ordinul-de-protectie-provizoriu-emis-de-politisti .

De asemenea, mai multe informații referitor la aplicația gratuită pentru telefonia mobilă – Bright Sky, aplicație care vine în sprijinul victimelor violenței domestice, puteți accesa gratuit pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, la adresa: https://ag.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/politistii-va-invata-cum-sa-spuneti-nu-violentei-domestice .