(video) Prinși la braconaj - fugăriți de jandarmi. A fost prins al 4-lea bărbat

UPDATE, 6 februarie:

A patra persoană, barbatul de 31 de ani, din comuna Izvoru, a fost plasat sub control judiciar.

UPDATE, 6 februarie:

În noaptea de 24 spre 25 ianuarie, 4 bărbați au fost prinși pe fondul cinegetic din Ştefan cel Mare făcând braconaj cu câini din rasa ogar.
Trei dintre ei au fost reținuți în noaptea respectivă, după o cursă nebună cu mașina. Aduși în fața Instanței, magistrații Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești i-au plasat în controlul judiciar pentru 60 de zile.

A patra persoană a reușit să scape. Ieri, polițiștii din cadrul Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat două percheziții la locuinţele unui bărbat de 31 de ani, din comuna Izvoru.
Acolo s-au descoperit ”câini din rasa ogar şi un proiector cu acumulatori, despre care există indicii că ar fi fost folosite la căutarea vânatului”.
Bărbatul a fost prins în Pitești și reținut pentru 24 de ore. Astăzi, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

UPDATE, ora 19:50

Cei trei bărbați reținuți în cursul dimineții, de polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, au fost presentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.


 

Seara trecută, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, au acționat pe raza localității Ștefan cel Mare, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Costești, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Argeș, pentru combaterea faptelor de braconaj comise cu câini din rasa ogar.

CITEȘTE ȘI ... Amendă uriașă pentru un gard! S-a întâmplat la Câmpulung Muscel


Astfel, oamenii legii au observat în fondul cinegetic un autoturism în care se aflau mai multe persoane, care, prin folosirea unui proiector și cu ajutorul câinilor, căuta vânat. Când au realizat că au fost prinși, bărbații au încercat să fugă. Doar unul dintre ei, un tânăr de 29 de ani, din Mioveni, a reușit să ia mașina. Jarndarmii l-au urmărit până pe strada Calea Ștefan cel Mare, unde conducătorul auto, un bărbat de 29 de ani, din Mioveni, a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat. Prins, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul arătând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul beat a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Celelalte trei persoane au fost prinse la locul faptei.

După anchetă, trei tineri, cu vârste cuprinse între 23 și 30 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca după administrarea probatoriului, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive.  

 

CITEȘTE ȘI ... Consilierii județeni – turiști pe bani publici

 


Vânătoarea reprezintă acţiunea de pândire, căutare, stârnire, urmărire, hăituire sau orice altă activitate având ca scop capturarea ori uciderea exemplarelor din speciile prevăzute în Legea 407 din 2006, aflate în stare de libertate. Reamintim că practicarea vânătorii cu laţuri, ogari sau metişi de ogari, constituie infracţiunea de braconaj şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.