Reguli noi anunțate de primarul Piteștiului privind staționarea vehiculelor pe domeniul public!

Update:

În deschiderea conferinței, edilul Piteștiului a oferit un punct de vedere asupra recentelor proiecte puse în discuție în ședința extraordinară a Consiliului Local, prezentând, apoi, detalii despre situația la zi a proiectelor importante pe care municipalitatea le derulează sau dorește să le inițieze în perioada următoare: actualizarea PUG-ului municipiului Pitești, modernizarea și eficientizarea energetică a Bazinului Olimpic, realizarea stadionului de fotbal „Nicolae Dobrin”, stadion de categoria UEFA 4, și a unui stadion nou de atletism ultramodern, omologat pentru competiții internaționale, precum și implementarea unui sistem de management integrat al traficului și al parcărilor. 

Au fost menționate, de asemenea, noile reglementări privind restricționarea circulației bicicletelor și a trotinetelor electrice în zona centrală pietonală a municipiului Pitești, dar și cele referitoare la interzicerea ocupării domeniului public, prin staționare sau parcare, de către vehiculele pentru transport persoane cu masa maximă autorizată mai mare de 3 tone și pentru cele de transport mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 2 tone, aparținând persoanelor fizice și juridice, în parcările publice destinate autoturismelor, în cele de reședință sau aferente marilor bulevarde din municipiul Pitești, cu excepția cazurilor când se face aprovizionarea.

Primarul municipiului Pitești a felicitat acțiunea de sponsorizare și de voluntariat, inițiată de firma Adient Trim și programată pentru această sâmbătă, în Lunca Argeșului, prin care vor fi plantați 70 de arbori (50 de arțari și 20 de platani), cu implicarea SC Salpitflor SA.

În finalul conferinței de presă, reprezentanții executivului au răspuns întrebărilor venite din partea presei, oferind clarificări asupra unor subiecte de interes actual: bugetul local pentru anul 2021, susținerea financiară a FC Argeș, înființarea ADI pe transportul în zona metropolitană.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Primarul municipiului, Cristian Gentea, viceprimarii Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu și administratorul public Lucrețiu Tudor au participat, din partea executivului Primăriei Pitești, la întâlnirea cu reprezentanții presei locale.

Domnia sa a venit cu o serie de precizări privind vehiculele de transport călători sau transport mărfuri aflate pe raza municipiului Pitești. 

De la 1 mai 2021 acestea trebuie să respecte niște reguli care interzic staționarea pe domeniul public, excepție făcând aprovizionarea.

„ Începând de la 1 Mai 2021, staționarea sau parcarea vehiculelor pentru transport persoane cu masa maximă autorizată mai mare de 3 tone și pentru cele de transport mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 2 tone, aparținând persoanelor fizice și juridice, este interzisă în parcările publice destinate autoturismelor, în parcările de reședință din jurul imobilelor de locuit, în parcările aferente bulevardelor și pe carosabilul străzilor din municipiul Pitești, cu excepția cazurilor când se face aprovizionarea. ”

Sancțiunile pentru încălcarea normelor de mai sus sunt cuprinse între 300 și 1000 de lei, pentru persoane juridice, și de la 200 la 500 de lei, pentru persoanele fizice.

În cadrul ședinței de astăzi s-a discutat și depsre asigurarea transportului de călători cu autobuze Publitrans în localitățile limitrofe Piteștiului. Pentru început, proiectului se alătură doar Mărăcineni, Bascov și, posibil, Bradu. Mai multe informații legat de acest subiect vom afla joi, 25 martie, când va avea loc ședința Consiliului Local al municipiului Pitești.

„Proiectul este benefic pentru cetățeni, deoarece se vor relua acele trasee care au fost eliminate și care au provocat mari nemulțumiri. Este un pas spre transportul metropolitan.”, declara primarul Cristian Gentea în urmă cu puțin timp.

 

Pentru persoanele interesate, ședința se poate urmări  AICI.