Regizorul Bogdan Cioabă: ,,Orice drum începe cu un singur pas!

,,Totul începe cu primul pas!" - spune Bogdan Cioabă, unul dintre regizorii de referință ai Piteștiului. Acesta s-a alăturat cu proiecte și întregul său background Echipei PNL la Primăria Pitești, după ce ani de-a rândul administrația piteșteană a spus ,,pas" la orice inițiativă notabilă de a dezvolta orașul din punct de vedere cultural. Bogdan Cioabă a oferit exemplul Sibiului și a festivalului de teatru de acolo. Practic, acest festival a adus orașului statutul de Capitală Europeană care a atras, mai apoi, investiții masive în toată infrastructura comunității. 

 

Bogdan Cioabă: ,,Important este să pornim ceva, să o facem profesionist, iar lucrurile vor căpăta stabilitate"

 

,,Festivalul de la Sibiu a plecat de la nebunia unui actor -Constantin Chiriac - pe care îl cunosc destul de bine și care a început cu un festival studențesc împreună cu prieteni din alte trei țări. Așa a început totul! Astăzi, acest festival este al treilea ca dimensiune din Europa și a adus Sibiului titlul de Capitală Europeană Culturală. Atunci s-au făcut investiții imense în oraș! Ce înseamnă acest festival pentru comunitate? Înseamnă spectacole care se desfășoară în 70 de locații în Sibiu și împrejurimi. 70.000 de spectatori zilnic vizionează aceste spectacole! Oamenii aceia mănâncă, beau o bere, vizitează și cumpără din Sibiu! Da, Sibiul e un standard înalt, dar am standarde și mai înalte. Orice drum, însă, începe cu un singur pas. Important este să pornim ceva, să o facem profesionist, iar lucrurile vor căpăta stabilitate, amploare și încredere." declară regizorul Bogdan Cioabă.

 

Mihai Coteț: ,,Echipa noastră este deschisă către toți cei care sunt convinși că stă doar în puterea noastră să schimbăm lucrurile."

 

,,Cultura nu este doar un capitol de buget în dreptul căreia administrația așează niște sume de bani derizorii pentru a fi cheltuite pe evenimente fără o finalitate certă, măsurabilă, calitativă. Cultura este cea care poate genera fonduri deloc neglijabile la bugetul local. Suntem datori față de tinerii acestui oraș și față de noi să oferim un mediu de dezvoltare cu repere valorice de calitate. Nu mai putem merge cu improvizații, cu evenimente făcute cu jumătate de măsură, gestionate de funcționari care nu au nici măcar o apetență către zona culturii. De aceea există parteneriate, de aceea există asociații care fac lucruri la un nivel deja certificat, de aceea există profesioniști pe care îi putem coopta și tineri dornici să se implice. Mă bucur că avem alături de noi oameni ca Bogdan. Echipa noastră este deschisă către toți cei care sunt convinși că stă doar în puterea noastră, a comunității, să schimbăm lucrurile." a declarat Mihai Coteț, opțiunea PNL pentru postul de viceprimar al Piteștiului.