(video) Dorința Regelui Mihai s-a îndeplinit! Regina Mamă Elena - reînhumată acasă!

UPDATE

Regina Mamă Elena a fost reînhumată la Curtea de Argeș. Slujba religioasă a fost organizată în Catedrala istorică. Opt militari din cadrul Brigăzii de Gardă Mihai Viteazul au purtat pe brațe sicriul osemintele Reginei Mamă, fiind depus în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

Membrii familiei regale, printre care și Prinţul Nicolae, au participat la ceremonie. Alături le-au fost sute de persoane, venite cu flori albe așa cum s-a cerut și steaguri cu stema regală.
 

Pentru prima dată în istoria ţării, toţi regii şi toate reginele României sunt împreună, la Curtea de Argeş. Trupul Reginei-mamă Elena a fost adus vineri în țară, din Elveţia, iar astăzi, la Curtea de Argeș, va avea loc o ceremonie îndelung amânată.

Regina Elena a închis ochii la Lausanne, în ziua de 29 noiembrie 1982, timp în care țara noastră se afla sub dictatura comunistă. Ea a fost înmormântată la cimitirul Bois-de-Vaux din Lausanne. După șapte decenii, Regina Elena s-a întors acasă.

Regina-Mamă Elena a fost repatriată vineri pentru a fi reînhumată azi la Curtea de Argeș, alături de fiul ei, Regele Mihai I.

 

 


Programul ceremoniilor de sâmbătă
Sâmbătă, la ora 12:00, va fi oficiată slujba de înmormântare în Catedrala istorică de la Curtea de Argeș. Publicul va avea acces în parcul Catedralei.

La ora 12:40, sicriul, purtat pe umeri de militari ai Brigăzii de Gardă Mihai Viteazul, va fi dus la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală unde, la ora 13:00, va avea loc ceremonia de reînhumare. Publicul va avea acces pe platforma din fața Noii Catedrale.

Toți cei care doresc să aprindă lumânări și să depună flori ca omagiu față de Regina-Mamă Elena pot să o facă la Curtea de Argeș în fața Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale. Majestatea Sa Margareta roagă pe cei care vor aduce flori să aleagă doar flori albe, ca omagiu adus Reginei-mamă Elena.

Familia Regală a anunțat doliu pentru zilele de 18, 19 și 20 octombrie 2019.

O carte de condoleanțe este la dispoziția publicului la Palatul Elisabeta până în ziua de luni, 21 octombrie. Condoleanțele pot fi transmise online prin mesaje.

 

 

Sursa: Digi24.ro

Sursa video: Mediafax.ro