Regele Dan Stănescu - reţinut pentru angajări fictive în pandemie

Serviciul de Investigare a Criminalităţii Argeş sub supravegherea Parchetului de pe lângă judecătoria Costeşti a efectuat săptămâna trecută un număr de 38 de percheziţii domiciliare în judeţele Argeş, Olt, Vâlcea şi Gorj. Percheziţiile au avut loc la domiciliul unor persoane, dar şi la sediile unor societăţi comerciale într-un dosar penal privind comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.  La acţiune au participat peste 150 de poliţişti din 7 judeţe. 

CITEȘTE ȘI ... Medic: Protestele, mediul ideal în care se transmite virusul


Printre locaţiile vizate de percheziţii s-a numărat şi „palatul de aramă” de la Costeşti, proprietate ce aparţine aşa-numitului rege internaţional al tuturor romilor creştini de pretutindeni, Dan Stănescu. După percheziţii, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţişti împreună cu fratele şi fiul său. Se pare că în perioada pandemiei, Dan Stănescu ar fi angajat fictiv un număr mare de persoane pentru a beneficia de subvenţii de la stat. Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2020 - ianuarie 2021, administratorii a trei societăţi din Argeş au profitat de prevederile legislative în contextul pandemiei şi au recrutat un număr de 68 de persoane pe numele cărora au încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv. Cei 68 de oameni angajaţi nu au desfăşurat activităţi de muncă, scopul fiind acela de a obţine subvenţii pe care ulterior Dan Stănescu le-ar fi folosit în interes propriu, prejudiciul estimat fiind de circa 400.000 de lei. 

CITEȘTE ȘI ... (video) A pierdut controlul mașinii în curbă. S-a oprit în remorca unui tir


În cadrul anchetei, au fost solicitate documente şi de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, după cum ne-a confirmat directorul AJOFM Argeş, Nicolae Bădescu:

„Poliţia a venit la sediul AJOFM Argeş şi a cerut nişte documente, după care au acţionat în consecinţă. Firmele nu au fost controlate de noi pentru că angajările au fost relativ recente şi nu erau în planul de control anul acesta. De obicei, începem controlul cam la un an după ce se semnează convenţia la noi”, ne-a precizat directorul AJOFM Argeş.


Preluat: saptamanalul ancheta