Referendum 7 octombrie 2018. Întrebarea la care trebuie să răspundă românii

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie se va desfăşura în zilele de 6 şi 7 octombrie, a anunţat premierul Viorica Dăncilă după şedinţa de Guvern. Întrebarea la care vor răspunde alegătorii cu 'da' sau 'nu' este "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?". Costul total al organizării se ridică la aproape 164 de milioane de lei.

Concret, românii vor fi întrebaţi la referendum dacă sunt de acord cu legea adoptată de Parlamentul României şi care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.
Astfel, cu alte cuvinte, românii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord ca familia tradiţională să fie formată, ca şi până acum, între un bărbat şi o femeie.


Curtea Constituţională a stabilit luni că legea de revizuire a Constituţiei adoptată săptămâna trecută de Senat, în calitate de for decizional, şi care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie  respectă dispoziţiile constituţionale referitoare la revizuire. Decizia CCR va fi comunicată preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi va fi publicată în Monitorul Oficial, împreună cu Legea de revizuire a Constituţiei.