REGELE ROMILOR ANUNŢĂ STABOR! Este strigător la cer ce s-a întâmplat! O barbarie care nu trebuie să se repete vreodată!

CITITI ŞI... Cristian Tudor Popescu: "Mai rea decât răul e complicitatea colectivă!"

După şocul uriaş produs de cazul Ferma Sclavilor de la Berevoesti, reacţiile publice la adresa comunităţii de rromi au fost extrem de dure, cetăţenii înfierând în termeni care mai de care mai tranşanţi nu numai activitatea criminală a celro 9 clanuri ţigăneşti, ci întreaga etnie.

Dan Stănescu, regele rromilor de la Costeşti, a stat de vorbă cu redactorii Sursata.ro despre fenomenele cu cu care ne confruntăm în aceste zile şi despre modul în care Casa Regală a rromilor va gestiona criza şi revolta provocate de atrocităţile de la Berevoeşti:

"Ceea ce s-a întâmplat la Berevoeşti este strigător la cer. Este dovada unor acte de barbarie care nu trebuie să se mai întâmple vreodată nicăieri! Vom ajuta autorităţile necondiţionat şi vom face propriile noastre demersuri. Primul pas va fi să mergem în comunitatea aceea şi să facem judecata noastră ţigănească: staborul! Nu există înţelegere pentru aşa ceva, nu există vreo explicaţie, suntem la fel de şocaţi şi revoltaţi ca întreaga opinie publică. Repet ceea ce am spus: vom judeca asupra şi vom ajuta necondiţionat autorităţile!", a declarat regele Dan Stanescu pentru Sursata.ro

 

⇒ De asemenea, Biserica Ortodoxă Română a reacţionat prin intermediul unui comunicat de presă transmis acum câteva minute, comunicat în care Patriarhia califică actele de la Berevoesti ca fiind incalificabile şi incompatibile cu morala creștină și cu demnitatea persoanei.

Apel la responsabilitate și solidaritate comunitară

"Patriarhia Română a aflat cu profundă mâhnire de situația dramatică din comuna Berevoești, județul Argeș, unde câteva zeci de persoane, inclusiv minori, au fost sechestrate și supuse unui regim inuman de sclavie.

Este deplorabil că autorii acestor fapte incalificabile s-au pretat fără nici un scrupul la acte total incompatibile cu morala creștină și cu demnitatea persoanei.

Ne exprimăm speranța că membrii comunității din această localitate argeșeană și autoritățile locale (Primăria, Poliția, școala și Biserica) vor manifesta solidaritate în sprijinirea victimelor pentru a depăși momentele dificile prin care trec acum, până când factorii responsabili vor găsi o soluție pentru fiecare caz în parte.

Îndemnăm comunitățile locale să reacționeze prompt de fiecare dată când apar cazuri flagrante de încălcare a drepturilor fundamentale ale omului, ale legii și ale moralei publice.

Recomandăm preoților să sesizeze întotdeauna asemenea situații grave și să intensifice activitatea pastorală cu scopul prevenirii faptelor antisociale, al promovării și consolidării valorilor morale creștine în comunitate.", se arată în comunicatul transmis de Patriarhie!

VEZI AICI, cu VIDEO INCREDIBIL... DETALIILE ATROCITĂŢILOR în cel mai mare caz de sclavie din România