Redu consumul de energie electrica cu compactoare manuale

In ultimii ani, reciclarea materiilor prime secundare a devenit un tip de afacere destul de profitabila. Profitabilitatea productiei creste semnificativ atunci cand se utilizeaza echipamente de inalta calitate si fiabile, cum ar fi compactoare manuale, care raspund nevoilor hotelurilor, restaurantelor sau magazinelor, prin caracteristici tehnice, operationale si de cost. Una dintre etapele de lucru cu deseurile, este presarea lor pentru eliminare ulterioara sau reciclare. 


Practic toate tipurile de deseuri menajere solide pot fi reciclate in unitati de presa: deseuri de hartie , textile si carpe, ambalaje de tip pet, folii de plastic, cutii de staniol si aluminiu, sarma, foi metalice, anvelope auto, produse din plastic etc. Principiul general al echipamentului de balotare este faptul ca deseurile sunt introduse manual in camera, placa de presare grea comprima gunoiul, rezultand brichete care sunt infasurate sau ambalate si descarcate din presa pentru a fi procesate. Echipamentul de presare a deseurilor este necesar in cazul in care o cantitate mare de gunoi rezultata din diferite locuri are nevoie de depozitare.


De ce ai nevoie de un compactor manual
Sistemele moderne de presare pot reduce de mai multe ori, cantitatea de materii prime secundare, ceea ce reduce cantitatea de gunoi din teritoriu. Din cauza sortimentarii manuale a deseurilor (hartie, polietilena), materiile prime comprimate pot fi predate pentru o prelucrare ulterioara, primind o suma de bani in schimbul lor. Utilizarea unei masini de presa pentru brichetarea gunoiului,  permite pastrarea depozitelor curate, reducand costurile pentru inchirierea sau achizitionarea de spatii destinate exclusive depozitarii deseurilor. Hartia presata, carpele, deseurile de polietilena sunt rezistente la foc si devin destul de toxice in cazul procesarii lor prin foc deschis.


Presele manuale sunt adesea de dimensiuni potrivite si sunt de tip mobil sau stationar. Dispozitivele stationare sunt utilizate in intreprinderi care necesita lucrari constante cu deseurile, cum ar fi companii procesatoare de materii prime secundare, intreprinderi mari, existand o cantitate mare de deseuri repetitive, cum ar fi in depozite si hypermarket-uri, un astfel de dispozitiv avand si o instalatie de sortare.

 


Compactoare manual mobile
Seria de modele de dispozitive mobile manual este impartita in sisteme de inalta performanta si standard. Coeficientul de presare al acestora este de unul pana la trei. Aceasta inseamna ca volumul deseurilor reciclate este redus cu pana la 50 -70%. Cantitatea balotului pe care o poate procesa un astfel de dispozitiv manual poate ajunge pana la  25 kg. Principiul de functionare al acestor masini este simplu. Caruciorul de presa se misca vertical, comprimand deseurile intr-un balot foarte dens. Mecanizarea completa a procesului de la furnizarea deseurilor de productie la imbinarea brichetelor si a balotilor este principalul avantaj al acestui tip de masini de presare. In plus, astfel de prese de balotat deseuri nu consuma energie electrica pentru ca sunt actionate la mana, ceea ce reduce semnificativ costurile energiei electrice in cadrul companiei.