Rectorul UPIT dă asigurări că anul academic se va încheia cu bine

Pe data de 11 martie, Universitatea Piteşti a suspendat cursurile, însă asta nu a însemnat vacanţă nelimitată pentru studenţi. Orele s-au mutat în online, prin mijloace de predare la sitanţă. Cursurile au fost predate în regim online şi la fel s-a procedat şi cu seminariile. Rectorul Universităţii Piteşti ne-a declarat că nici nu se pune problema ca anul academic să nu fie încheiat cu bine.

„Am schiţat mai multe strategii şi o vom implementa pe cea care se va potrivi. La acest moment au mai rămas în picioare scenariile 3 şi 4 dintre cele pe care le-am conceput. Scenariul 3 este cu reînceperea activităţii normale pe data de 18 mai, iar cel de-al patrulea, cu începere la 1 iunie. Nu există varianta de a se susţine examenele online, deoarece atunci vom fi cu siguranţă toţi în activitate. Pe 1 iunie nu cred că ne mai ţine nimeni acasă, aşa că examenele finale, licenţa, masterul vor fi susţinute în regim normal. Evaluarea va cuprinde atât materia predată înainte de suspendarea cursurilor, cât şi din ceea ce s-a lucrat online, pentru că eu nu am nicio sesizare cum că nu s-au susţinut cursurile sau că nu s-a oferit suportul de curs.”, ne-a explicat rectorul Dumitru Chirleşan. 


Etapa de admitere, în schimb, va fi stabilită în funcţie de ceea ce se va întâmpla în preuniversitar.

„Admiterea ne dă un pic de furcă acum. Dacă examenul de bacalaureat se duce mai spre toamnă, cum sunt unele discuţii, vom face şi noi admiterea după ei, dar asta nu ne afectează cu nimic.”, ne-a mai declarat rectorul Dumitru Chirleşan. 
 

Sursa: saptamanalul ancheta