Rectificare istorică în Argeș: Comuna Boţeşti a primit 6 lei!

Anul 2019 a fost unul dificil pentru autorităţile publice locale. Dacă pentru investiţii şi-au mai cârpit bugetele cu fonduri venite prin PNDL II, când a venit vorba de banii de funcţionare, primăriile de comune au fost efectiv răpuse. Principala cauză care a dus la „falimentarea” majorităţii administraţiilor publice  a fost trecerea plăţilor pentru asistenţii personali ai persoanelor cu handicap din sarcina guvernului în cea a primăriilor, măsură care a dat complet peste cap bugetele locale. Foarte multe primării au sperat că forurile superioare, fie că este vorba de guvern, fie de autorităţile judeţene, vor veni cu soluţii şi măsuri de sprijin, însă până acum edilii ajunşi la fundul sacului s-au ales doar cu promisiuni. În această situaţie se află şi comuna Boţeşti, condusă de primarul Gheorghe Stancu. 


La începutul acestui an, Consiliul Judeţean Argeş i-a promis primarului de la Boţeşti că îl ajută cu bani pentru lucrările de reparaţii la o şcoală din comună. Zis şi făcut, primarul a demarat procedurile pentru contractarea unei firme care să execute lucrările, punându-şi nădejdea în banii promişi de CJ. După mai multe drumuri la mai-marii judeţului, s-a ales cu promisiunea că la ultima rectificare din acest an va primi cei peste 20.000 de lei să plătească firma care a efectuat lucrările. Dar, când a venit rectificarea, surpriză! CJ Argeş a alocat comunei Boţeşti „fabuloasa” sump de 6 lei.


Şocul iniţial provocat la aflarea sumei alocate la rectificare a fost urmat, în mod absolut justificat, de un val de furie, edilul de la Boţeşti catalogând măsura drept o crasă bătaie de joc. „CJ-ul mi-a spus să fac lucrările că mă ajută cu fonduri, însă acum mi-au dat doar 6 lei. Mi-au spus că nu au fost încasări şi m-au trimis şi la Finanţe să văd. Este bătaie de joc, cum să-mi dea 6 lei? Mai bine nu-mi dădeau nimic! Sincer, nu ştiu ce o să fac cu firma executantă, care aştepta banii”, ne-a declarat supărat primarul comunei Boţeşti, Gheorghe Stancu. 
 

 

Preluare Săptămânalul Ancheta