Recomandare CNA: se vor difuza din oră în oră spoturi despre coronavirus!

Recomandare CNA: se vor difuza din oră in oră spoturi despre coronavirus!

Consiliul Național al Audiovizualului a transmis către toate entitățile radio-TV o recomandare cu privire la informarea populației și prevenirea panicii.

CNA s-a întrunit joi într-o şedinţă extraordinară la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a aproba un spot informativ prin care populaţia să fie prevenită cu privire la infecţia cu coronavirus. Recomandarea a întrunit unanimitatea membrilor Consiliului.

CITEȘTE ȘI ...  Studentă suspectă- băgată în carantină în căminul de pe Doja!

 

„Recomandarea cuprinde minime mesaje de igienă. CNA va recomanda radiodifuzorilor ca aceste mesaje să fie difuzate din oră în oră, pentru a permite totuşi difuzarea într-un cadru cât mai larg, astfel încât toată populaţia să aibă acces cât mai larg la acest timp de masaj. Să sperăm că timpul de difuzare va fi cât mai scurt, dar perioada de recomandare şi de difuzare va fi atât timp cât este necesar", a declarat preşedintele CNA, Monica Gubernat.

"Spală-te pe mâini! Evitaţi contactul cu oamenii care suferă de infecţii respiratorii acute! Nu vă atingeţi ochii, nasul, gura, dacă nu aveţi mâinile igienizate! Acoperiţi-vă nasul şi gura când strănutaţi sau tuşiţi! Nu luaţi medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripţia medicului! Curăţaţi suprafeţele cu dezinfectanţi pe bază de clor şi alcool! Folosiţi masca de protecţie numai dacă suspectaţi că sunteţi răcit sau sunteţi în apropierea oamenilor bolnavi!", se afirmă în clip.