Reapar terasele în centrul Piteștiului | Sursa Ta

Dacă anul trecut au lipsit pe motiv de pandemie, în acest sezon estival, începând cu 1 iulie, se vor amenaja din nou terase pe centrul Piteștiului. Primăria Municipiului va scoate la licitație cinci zone în suprafață de 80 mp fiecare situate pe str. Victoriei în zona pietonală. Procedura de licitație va fi derulată de către Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești. Prețul de pornire este de 2 lei fără TVA/mp/zi, iar pasul de licitație este de 1 leu. Perioada de închiriere este 1 iulie – 30 septembrie, dar poate fi prelungită prin act adițional, însă doar pe 2021. Consilierii locali au avut și anumite condiții pentru cei care vor amenaja terasele de pe centru.

„Am vrea ca aceste terase să aibă o estetică și un aviz din partea arhitectului-șef, așa încât să nu avem 7 feluri de terase în toate culorile.”, a atras atenția consilierul Mihai Coteț.

 

Colegul său dr. Tiberiu Irimia a cerut să se țină cont și de mirosurile emanate de la aceste unități de alimentație publică:

„Ar trebui să le cerem să facă în așa fel încât să nu fie fum deranjant de hamsii, mațe și mici. Nu se poate permite așa ceva pe centru, chiar dacă preparatele respective sunt apreciate.”, a mai explicat acesta.