Reacția lui Theo Nicolescu, după condamnarea în dosarul ANRP: „Această minciună va fi răsturnată...”

Magistrații Curții de Apel București i-au dat lovitura de grație fostului deputat de Argeș în dosarul ANRP: 9 ani și patru luni de închisoare.

Fostul deputat PNL Theodor Nicolescu a primit o condamnare la 9 ani și patru luni de închisoare, împreună cu fostul șef al Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, condamnat de altfel la 4 ani de închisoare cu executare, într-un dosar instrumentat de Anticorupție care i-a pus sub acuzare pe cei doi pentru că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Sentința ce a fost dată de către magistrații Curții de Apel București, nu este definitivă. Aceasta poate fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Am o experiență juridică de douăzeci de ani. Nu am văzut niciodată o hotărâre mai nedreaptă și mai absurdă decât cea de astăzi. Nici măcar greșelile de calcul matematic nu au fost avut în vedere!
Vreau să le mulțumesc prietenilor care îmi sunt aproape și să îi asigur că până la urmă această minciună va fi răsturnată. Oricât va dura și oricâte sacrificii va trebui să fac...”,
a postat fostul deputat Theodor Nicolescu, pe pagina sa de Facebook.

Tot în același dosar, au mai primit condamnări: Remus Virgil Baciu -6 ani şi 4 luni de închisoare, Marko Attila Gabor - 5 ani de închisoare, Ingrid Mocanu - 4 ani de închisoare, Mihnea Remus Iuoraş - 4 ani şi 6 luni de închisoare,iar fosta şefă ANRP, Ingrid Zaarour, a primit o sentință de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare.