RCA mai mic pentru transportatori, dar mai mare pentru celelalte autoturisme!

RCA mai mic pentru transportatori și mai mare pentru automobiliști! RCA ul transportatorilor a fost ieftinit pe spinarea automobilistilor!

Preţurile maxime ale poliţelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA), anunţate luni de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), arată un transfer al costurilor dinspre transportatori către persoanele fizice, spun service-urile auto.

Aceasta în condiţiile în care tariful pentru camioanele cu masa mai mare de 16 tone a scăzut cu circa 40% faţă de media pieţei, iar cel pentru autoturisme a crescut cu circa 30% faţă de luna februarie a acestui an, a declarat miercuri, pentru News.ro, preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), Cristian Muntean.

Luni, ASF a stabilit preţurile care vor fi valabile timp de şase luni în România, după decizia Guvernului de îngheţare a preţurilor.

Astfel, tariful maxim RCA pentru un camion cu masa peste 16 tone va fi de 7.534 lei, iar tariful maxim anual al unei poliţe obişnuite, pentru un autoturism cu o capacitate cilindrică între 1.201-1.400 cmc, deţinut de o persoană cu vârsta cuprinsă între 31 şi 40 de ani, va fi de 610 lei.

Potrivit calculelor asociaţiei service-urilor auto, preţul poliţelor pentru camioanele de peste 16 tone este mai mic cu circa 40% faţă de media din perioada anterioară, de 12.500 lei.

sursa: news.ro