Razie în Argeș: De la ora 00:00, Poliția „vânează” vitezomanii

Sute de radare vor împânzi în această noapte şi mâine autostrăzile şi drumurile din România. Este cea mai amplă razie împotriva vitezomanilor şi se desfăşoară simultan, în toată Europa.  Motivul este cât se poate de simplu și de nedorit de toți șoferii: viteza, a doua cauză a accidentelor rutiere, nu doar în România, ci la nivel european.


”În ziua de 3 aprilie, pentru 24 de ore, toate statele membre ale Organizației Polițiilor Europene - TISPOL vor desfășura un maraton de acțiune cu aparatele RADAR, în acțiunea cu denumirea ,,Slow Down Europe".
Prezența aparatelor RADAR are în primul rând un efect de reducere a vitezei și creșterii atenției  participanților la trafic, polițiștii argeșeni acționând cu scopul de a determina conducătorii auto să circule cu viteză redusă, permanent adaptată condițiilor meteo-rutiere. 
Polițiștii argeșeni acționează pe drumurile din județ, pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de viteza excesiva, având în vedere că aceasta este principala cauză a evenimentelor rutiere cu urmări grave.”

În România, vorbim de 420 de aparate radar, ce vor fi montate pe tot ce înseamnă drumuri naționale și autostrăzi, în zonele în care agenții știu cu siguranță că se circulă cu viteză sporită.