ÎN PITEȘTI! RAZIE ANTIDROG LA CAMINELE STUDENȚEȘTI DE PE DOJA!

RAZIE ANTIDROG LA CAMINELE STUDENȚEȘTI DE PE GHEORGHE DOJA!

Poliţiştii şi jandarmi au descins inopinat în cel mai mare cămin studențesc din Piteşti, acţiunea de amploare având ca principal scop identificarea consumatorilor şi a traficanţilor de droguri.

Este deja de notorietate faptul că din ce în ce mai mulţi tineri aleg să consume substanţe halucinogene fără a conştientiza pericolul la care se expun. Totuşi cel mai mare pericol pentru sănătatea lor vine din consumul de droguri sintetice, care sunt mult mai dăunătoare pentru organism. În ciuda campaniilor şi a acţiunilor care se desfăşoară împotriva consumului de substanţe interzise, elevii şi studenţii rămân cei mai numeroşi clienţi ai traficanţilor de droguri. Una dintre acţiunile care au avut ca scop identificarea consumatorilor, dar mai ales a posibililor dealeri a avut loc săptămâna trecută la căminul studenţesc de pe Doja, acolo unde sunt cazaţi 600 de studenţi din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate.

Administratorul căminului: „Mai fumează şi ei, dar de-astea uşoare!”

Săptămâna trecută, cu noaptea în cap, la căminul de pe Doja, s-au înfiinţat mai mulţi poliţişti, dar şi jandarmi. Acţiunea a avut un dublu scop: pe de o parte, ofiţerii de la Serviciul de Imigrări i-au verificat pe studenţii străini pentru a vedea dacă au drept de şedere, pe de altă parte, în paralel, ceilalţi poliţişti şi jandarmi participanţi la razie având ca ţinte traficanţii de droguri. Chiar dacă deocamdată nu există informaţii privind bilanţul acestei verificări, conducerea căminului, prin vocea administratorului Vasile Stănculescu, recunoaşte că sunt probleme în unitatea pe care o administrează. „Ştiu că au fost nişte verificări ale celor de la Imigrări, iar dacă au avut şi alt scop, vă daţi seama că nu mă înştiinţau pe mine. Ce să zic? Sunt studenți care fumează... dar d-alea uşoare, nu din ale extrem de periculoase. Ce să facem noi? Avem 600 de studenţi veniţi din toate colţurile ţării, dar şi din afară. Nu-i putem controla, vă daţi seama. Dacă sunt probleme, sper ca autorităţile să-şi facă treaba”, ne-a declarat administratorul căminului studenţesc.(Alin Moraru)

sursa: saptamanalul ancheta