RAZIE A POLIȚIȘTILOR ÎN PIEȚELE DIN ARGEȘ!

RAZIE A POLIȚIȘTILOR ÎN PIEȚELE DIN ARGEȘ! Polițiștii argeșeni au identificat mai multe nereguli și au acordat amenzi uriașe!

Poliţiştii au ridicat 332 de kilograme de carne şi produse din carne şi peste 1800 de kilograme de legume şi fructe în urma unei acţiuni organizate în acest week-end, în pieţe, târguri şi oboare. Au fost constatate 13 infracţiuni şi au fost aplicate peste 580 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, în perioada 23-25 septembrie, 222 de poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigare a criminalităţii economice şi de la transporturi au acţionat, în pieţe, târguri, oboare şi în zonele adiacente acestora.

În cadrul acţiunilor, au fost efectuate 76 de controale, dintre care 37 la societăţi comerciale, 29 în pieţe şi 10 în târguri şi oboare. De asemenea, au fost constituite 10 filtre rutiere, fiind verificate 627 de autovehicule.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 13 de infracţiuni, dintre care 2 de natură economică şi 6 la regimul circulaţiei rutiere. În cadrul dosarelor penale întocmite sunt cercetate 8 persoane. Au fost ridicate în vederea confiscării sau indisponibilizate bunuri în valoare totală de 12.414,95 de lei, dintre care 332 de kilograme de carne şi produse din carne şi 1842 de kilograme de legume şi fructe.  

De asemenea, au fost aplicate 582 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 216.771 de lei, dintre care 77 privind normele de convieţuire socială şi ordinea şi liniştea publică, 63 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 15 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.