Războiul dintre doi șefi din Poliția Argeș: Se redeschide lupta penală între Gabi Gherghe și Cristi Mihalcea

Un conflict mai vechi iese din nou la suprafață, avându-i ca protagoniști pe șeful Poliției Mioveni, Cristian Mihalcea, și inspectorul-șef adjunct al Poliției Argeș, Gabriel Gherghe. Tensiunile dintre cei doi continuă și iau din nou calea Parchetului. La începutul acestui an, adjunctul IPJ Argeș, Gabriel Gherghe, a cerut redeschiderea urmăririi penale a colegului Cristian Mihalcea, acuzat de violarea corespondenței, dosar care fusese clasat, iar Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești i-a acceptat solicitarea și instanța a confirmat acest lucru. 


„Nici nu vreau să pronunț numele persoanei despre care este vorba. Dar, dacă tot insistați, vă pot spune doar că am urmat procedura și atât. Procurorul general mi-a admis plângerea împotriva soluției de clasare și instanța, de asemenea, a confirmat redeschiderea urmăririi penale.”, ne-a declarat inspectorul-șef adjunct Gabriel Gherghe, care a fost foarte rezervat în declarații. 

 

 


 Telefonul lui Gherghe a ajuns pe mâna lui Mihalcea, care i-a citit toate convorbirile stocate


Această speță a pornit de la un telefon buclucaș care a ajuns fix pe mâna dușmanului, ca să zicem așa, iar convorbirile incriminatoare stocate pe el au fost puse pe masa inspectorului-șef al IPJ Argeș, devenind apoi subiect de dosar penal. Concret, telefonul folosit de Gabriel Gherghe a ajuns pe mâinile lui Cristian Mihalcea, cu care deja se afla în conflict și, după cum s-a mai relatat în presă, încerca să îl detroneze de la conducerea Poliției Mioveni. Mihalcea a găsit diferite mesaje stocate pe respectivul device, pe care le-a înaintat șefului IPJ Argeș, iar conducerea de la acea vreme a făcut un dosar penal pe numele lui Gabriel Gherghe având ca punct de pornire mesajele respective. După cum s-a mai relatat, în mesajele private se aflau detalii privind numiri în funcții, schimbări și politicieni. 


„Mi-au dat de la IPJ Argeș un telefon, că al meu se spărsese! Când am văzut convorbirile acelea, am pus telefonul la dispoziția IPJ, sigilat, plus o parte din discuții. Inspectorul-șef de atunci le-a dat la Biroul Control Intern, iar aceștia l-au înaintat la Parchet. Ei mi-au făcut tot felul de plângeri și să vedem cum se vor încheia. El se laudă cu prietenia cu niște domni procurori, iar dacă ar face o percheziție informatică la telefon s-ar vedea că așa e. Mai mult de atât nu vă spun, să lăsăm justiția să își facă treaba! Atât îi duce mintea, atâta carte au, să fie sănătoși! Avem noi alte probleme la Poliție, nu stăm de aranjamentele lor. Ar fi bine să își respecte fișa postului și să lăsăm justiția să își facă datoria. Am fost chemat, o să mai fiu chemat și mă voi duce de câte ori va fi nevoie. Telefonul nu l-am luat din altă parte, mi s-a dat de la IPJ. Eu nu am reclamat nimic, doar am pus convorbirile la dispoziția IPJ, cum era firesc să o fac.”, ne-a declarat șeful Poliției Mioveni, Cristian Mihalcea.

S-ar părea că aceste convorbiri scoase la lumină au fost și motivul care a stat la baza detașării lui Gabriel Gherghe la Harghita pentru o scurtă perioadă. 

Preluat: saptamanalul ancheta