RAR Argeș: Peste 2000 de vehicule verificate - 571 de certificate de înmatriculare retrase

Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme. 

CITEȘTE ȘI ... Ce riști dacă ceri candidaților să fie vaccinați pentru a-i angaja

În județul ARGEȘ au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 2.017 vehicule. Dintre acestea, 47,65% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 76 (3,77%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 9,46% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,04% aveau probleme legate de identificare și 1,89% aveau ITP fals, expirat sau anulat.
 
În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 651 de amenzi contravenționale și au fost retrase 571 de certificate de înmatriculare. 

CITEȘTE ȘI  ... (VIDEO) Acum în Argeș! Autoturism acroșat de tren!

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.