Rapsozii Bascovului și Doina Bascovului - prezenți la Festivalul Medieval de la Curtea de Argeș

În acest weekend, Casa de Cultura Adriana Trandafir va fi reprezentată la Festivalul Medieval Curtea Domnească de la Curtea de Argeș de celebrele formații: Rapsozii Bascovului și dansatorii ansamblului folcloric Doina Bascovului.
În perioada 7-9 iulie, la Curtea de Argeș se va desfășura cunoscutul festival medieval, unde, ca de fiecare dată, veți putea asista la demonstrații de luptă, parade militare, ateliere diverse și concerte susținute de unele dintre cele mai în vogă nume ale momentului.

Printre invitații se află două din formațiile crescute la Casa de Cultura Adriana Trandafir: grupul vocal bărbătesc, Rapsozii Bascovului, și dansatorii de la Doina Bascovului.

Doina Bascovului – ansamblu folcloric apreciat pe tot teritoriul țării!

Ansamblul Folcloric ” Doina Bascovului ” are în componență o orchestra formată din 12 instrumentisti, 9 solisti, precum și un grup de 36 dansatori, ce au participat la numeroase evenimente atât pe plan local cât și national, și au avut apariții la televiziunile naționale.
”Doina Bascovului“ a devenit unul dintre cele mai apreciate ansambluri populare din judeţ, într-un timp extrem de scurt de la înfiinţarea sa. Meritul îi aparţine tinerei şi inimoase directoare a Casei de Cultură „Adriana Trandafir“, Lorena Toma, cea care a avut iniţiativa creării acestui ansamblu şi s-a zbătut pentru a trage cei mai talentaţi interpreţi şi a le oferi condiţii propice pentru manifestarea talentelor lor.

Rapsozii Bascovului – grup vocal barbatesc
Rapsozii Bascovului, sub indrumarea lui Gigi Bunea, este un grup vocal barbatesc format din 8 rapsozi care au participat la diverse evenimente si aparitii Tv, pe plan local si national.

Festivalul va incepe în data de 7 iulie, unde sunteti asteptati cu mic cu mare chiar de la primele ore ale dimineții cand vor mărșălui sub privirile argeșenilor cei de la Societas Milites Getae. Ziua va continua cu diferite demonstrații realizate de iscusiții cavaleri, până la lăsatul serii unde Grazziela Marineață, Ponticele și Trei Parale vor face să răsune acordurile lor peste tot în oraș, până târziu în noapte.
Ziua a doua a Festivalului va debuta cu parada Străjerilor Voievodului de Câmpulung. Pe tot parcusul zilei se vor organiza atelierele medievale, unde veți putea afla o multitudine de informații despre traiul argeșenilor de altădată. Ziua se va încheia în acordurile de chitară ale celor de la Centrul de Cultură și Arte George Topîrceanu, cu melodiile pline de esență și sentiment ale lui Tică Lumânare, dar și cu trilurile pline de savoare ale trupelor Truverii, Spitalul de Urgență și inegalabila Iris!

Ziua de duminică a debuta cu parada și demonstrațiile de luptă ale celor de la Societas Milite Getae, urmând ca pe tot parcursul zilei scena să fie luată cu asalt de jocurile și cântecele populare ale invitaților : Ansamblul Doina Bascovului, Rapsozii Bascovului, Rapsozii Argeșului, Ansamblul Argeșul, Ansamblul Doruri Muscelene, Ansamblul Doina Argeșului, Elisabeta Turcu și Petrică Mâțu Stoian.