Rapsodia păstorească de la Corbi - amânată!

Una dintre cele mai longevive manifestari culturale din țară, "Rapsodia păstorească" de la Corbi este prilejuită de urcatul oilor la munte și este dedicată, în principal, locuitorilor din zonă a căror ocupaţie de bază este oieritul, dar și oaspeților veniți din mai multe zone ale țării, precum și din Republica Moldova.

Anul acesta, în contextul pandemiei de COVID-19, evenimentul va fi amânat până la o dată care permite organizarea în condiții de siguranță.

”Anul acesta urma să avem o aniversare deosebită, prilejuită de împlinirea a 50 de ani de la prima ediţie. Tocmai de aceea sărbătoarea fusese programată pe parcursul a două zile, în 23 şi 24 mai, dublând perioada şi şirul manifestărilor dedicate nobilei îndeletniciri a păstoritului ce-şi trage rădăcinile din negurile istoriei de dinaintea fundamentării neamului românesc.
Pandemia ne obligă să amânăm sărbătorirea, nu se va anula, se va relua însă imediat ce ne va fi permis, deoarece face parte din matricea existenţială a acestui popor, conferindu-i elemente puternice de identitate naţională într-o vreme în care globalizarea tinde să şteargă aceste puncte de sprijin, pentru a se ajunge la o uniformizare copiată parcă din comunismul arhaic.”, susține Virgil Baciu, primarul comunei Corbi