(video) Amorul, bată-l vina! Ea este fata care a pretins că a fost răpită și sechestrată

UPDATE, 27 ianuarie:

După ce a pus o armată de oameni pe urma sa, tânăra care și-a înscenat propria răpire, a fost amendată de către oamenii legii. A venit la secția de Poliție împreuna cu mama sa. Femeia a declarat în fața jurnaliștilor că tânăra și-a învățat lecția și astfel de incidente nu se vor mai repeta.

Ea a pretins că a fost răpită de trei bărbați mascați, dar a fost găsită în Craiova, la locuința iubitului ei pe care îl cunoscuse prin intermediul unei rețele de socializare.

”În urma verificărilor efectuate de polițiștii Secției 4 Poliție Pitești, cu privire la aspectele invocate de tânăra de 19 ani, a cărei plecare voluntară a fost sesizată de către mama sa, prin Sistemul Național Unic Apeluri de Urgență 112, în noaptea de 26 ianuarie a.c., s-a luat măsura sancționării contravenționale a acesteia, conform Legii 61/1991R, privind normele de conviețuire socială, pentru ,,alarmarea organelor specializate pentru a inteveni în caz de pericol, fără motiv întemeiat”.”

Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei. Totodată, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 1.500 de lei la 5.000 de lei.

Apelarea abuzivă reprezintă apelarea repetată, cu rea intenție, a numărului 112, fără ca apelantul să justifice o stare care necesită acțiunea agențiilor specializate de intervenție, sau apelarea numărului 112 pentru a aduce injurii operatorilor.

În sensul legii, alertarea falsă este utilizarea intenționată a numărului 112 pentru determinarea alarmării sau intervenției agențiilor specializate de intervenție (structurile autorităților administrației publice, care au rolul de intervenție imediată pentru soluționarea urgențelor în domeniile ambulanței, serviciilor mobile de urgență, reanimare și descarcerare - S.M.U.R.D., poliției, jandarmeriei, serviciilor publice profesioniste și voluntare pentru situații de urgență, inclusiv S.M.U.R.D., contra terorismului, precum și alte structuri) în mod nejustificat.

Exemple de situații de urgență: accidente de aviație/la metrou/feroviare/cu victime, persoane blocate/navale/montane/în peșteri, canioane/determinate de factori de mediu, avarii sau accidente industriale, explozii, incendii, arsuri termice/electrice/chimice, cutremure, fenomene hidrologice/meteo periculoase, fulgerați/trăsniți, persoane căzute în locuri publice, conflicte și agresiuni fizice, tâlhării, furturi, folosirea armamentului, persoane dispărute/găsite etc.

Nu reprezintă o urgență: accidentele rutiere fără victime(tamponări), aflarea datei și a orei, aglomerarea traficului, încărcarea cartelelor de telefoane mobilă, inundație în apartament sau subsolul blocului, pierderea sau găsirea de obiecte personale, solicitarea de informații despre numărul de telefon, emitere cărții de identitate, pașaportului, cazierului, despre trafic sau programul instituțiilor publice etc.

ATENȚIE! Un apel fals poate împiedica sau întarzia salvatorii să ajungă la tine sau la cineva drag ție! Un minut poate face diferența între viață si moarte!

 

Alertă maximă pentru poliția din judetul Argeș. 


O femeie din Pitești a sesizat faptul că fiica ei, in vârsta de 19 ani, nu a revenit acasă după ce a fost la meditație seara trecută. A încercat să o sune și i-a trimis mesaje, fără a primi un feedback. Aproape de miezul nopții a sunat la poliție, care a început cercetările.

CITEȘTE ȘI ... Legea care dă puteri sporite poliţiștilor intră în vigoare AZI

Polițiștilor le-a răspuns la telefon și le-a spus o poveste incredibilă. Ar fi fost răpită de trei indivizi din Pitești, adormita cu o substanță și dusă în Craiova, acolo unde a fost plasată unui tânăr de 25 de ani. De acolo au și ridicat-o polițiștii din Pitesti, care s-au mișcat în timp record. Dusăla audieri, fata a recunoscut că a mințit, dar nu și-a justificat gestul și nici motivul pentru care a ajuns la bărbatul din Craiova.

CITEȘTE ȘI ... (video) A intrat cu mașina într-un bloc!

Acum tânăra este acasă, în siguranță, dar este posibil să fie sancționată pentru alertarea nejustificată a autorităților.