Rămânem fără tratament pentru o boală MORTALĂ

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că gonoreea, boala cu transmitere sexuală, a devenit mult mai greu de tratat. Printre recomandările oficialităţilor din OMS se numără renunţarea la tratamentele cu Chinolone, un tip de antibiotice la care infecţia este tot mai rezistentă, scrie Stiripesurse.ro.

Gonoreea este produsă de bacteria Neisseria gonorrhoeae şi afectează 78 de milioane de oameni în fiecare an. Deşi boala este asimptomatică, bacteria poate provoca dureri genitale şi poate duce către infertilitate şi infecţia creierului şi a inimii dacă rămâne netratată.
În 2003 s-a recomandat tratarea infecţiei cu Chinolone, dar în ultima perioadă au apărut noi tulpini de-a lungul globului.

CITEȘTE ȘI ... Se deschide un nou restaurant în centrul Piteştiului

Un alt tip de medicamente, numite Cefalosporine, vor reprezenta primul tratament pentru această infecţie. Multe ţări şi-au schimbat schema de tratament cu mulţi ani în urmă, bazându-se pe informaţii proprii.

Cefalosporinele au anumite efecte negative. Aproximativ 56 de ţări au declarat că noile tulpini ale gonoreei au o sensibilitate scăzută la medicamentul ceftriaxonă, iar alte zece ţări au declarat că niciun medicament din prezent nu a ameliorat boala.