Raluca Turcan: „Alocațiile pentru copii cresc, de la 1 februarie, cu 20 la sută”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri seara, la un post TV, că alocațiile pentru copii cresc, de la 1 februarie, cu 20 la sută, anunță realitatea.net.

„Alocațiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament și vom vedea dacă se menține și a doua tranșă”, a spus Raluca Turcan.

Reamintim faptul că pe 14 noiembrie, prim-ministrul Ludovic Orban anunţa o creştere a alocaţiilor în 2021, dar totul va fi decis în funcţie de contextul general. 

„Dublăm alocaţiile, dar  ţinând cont de situaţia economică şi de încasările reale pe care le previzionăm la bugetul de stat, adică o facem în cinci trepte, cu câte 20% creşterea şi am şi făcut deja prima creştere, a doua urmând de la 1 ianuarie. Nu poţi să generezi cheltuieli fără să ai venituri”, a declarat la acel moment Orban la un post de televiziune. 

Conform graficului, pentru copiii cu vârsta între 0 și 2 ani, alocaţiile vor crește cu 73,8 lei, ajungând la 443,8. Pentru cei de peste 2 ani, creşterea va fi de 37 lei, ajungând la 222 lei. În prezent, cuantumul alocaţiei este de 369 lei pentru 0 – 2 ani şi de 185 lei pentru 2 – 18 ani. 

Există dorinţa ca până la finalul anului 2022, copiii să primească alocații în valoare de 600 lei pentru cei până în 2 ani (și până în 3, pentru cei cu handicap), iar tinerii cu vârsta între 2 și 18 ani să beneficieze de 300 de lei lunar.