Raliul Argeșului Catena - Înscrieri și taxe!

La 8 luni de la ultimul raliu, o pauză mult prea lungă pentru pasionații motorsportului, DTO Rally are din nou ocazia să organizeze prima etapă a sezonului: Raliul Argeșului CATENA - Powered by Peugeot.

După aproape un deceniu de absență în Campionatul Național de Raliuri, evenimentul a revenit în 2019 cu o ediție memorabilă, lăudată de concurenți și fani.  Cu probe speciale deosebite pe Transfăgărășan, în Pitești și lângă Curtea de Argeș, cursa a fost o referință în motorsportul din România încă de la prima ediție sub organizarea DTO Rally.

Sezonul competițional 2020 a debutat cu amânări din cauza restricțiilor cauzate de noul coronavirus, dar relaxarea măsurilor de către autoritățile centrale aduc vești îmbucurătoare pentru fanii motorsportului din România.  Conform hotărârii din 28 mai 2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, începând cu data de 1 iunie se permite organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordinul comun al Ministrului Tineretului și Sportului și Ministrului Sănătății. 

Astfel, Raliul Argeșului CATENA - Powered by Peugeot se poate desfășura în perioada inițial planificată, 25-27 iunie, urmând a fi prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2020.  Transfăgărășanul va face parte din traseul de concurs al Raliului Argeșului CATENA - Powered by Peugeot, organizatorii pregătind surprize și probe speciale noi, toate detaliile urmând a fi dezvăluite în curând.  Competiția programează peste 100 de kilometri cronometrați, împărțiți pe durata a două zile de concurs, comandamentul și parcul de service urmând a fi amplasate în centrul Municipiului Pitești. 

 


 

 

”În 2019, am reușit să repunem pe harta națională Raliul Argeșului, după 9 ani. Ne bucurăm că această competiție, cu o lungă tradiție în automobilismul sportiv, se desfășoară și anul acesta și suntem onorați să fim în continuare parteneri la acest mare eveniment sportiv de suflet. Sunt convins că pasionații de automobilism din toate colțurile țării și, în mod special, argeșenii și muscelenii, se vor bucura și vor savura din plin fiecare moment organizat în cadrul Raliului Argeșului - ediția 2020.
Le urez mult succes organizatorilor și echipelor înscrise în cursă!”, este mesajul președintelui Consiliului Județean Argeș., Dan Manu.

 

 


 

 

Cum te poți înscrie?

Cererea de înscriere doar în format electronic (Internet) va fi disponibilă pe site-ul organizatorului www.raliulargesului.ro. Obligatoriu se vor completa datele de facturare. Alături de cererea de înscriere vor trebui trimise pe adresa organizatorului până cel târziu Miercuri, 23.06.2020, ora 18:00 și fișa de verificare tehnică inițială, fișa echipamentelor de protecție și fișa pentru verificările administrative virtuale.
Cererile de înscriere vor trebui să conțină obligatoriu o adresă cu nume și telefon/contact de corespondență.
Cererile de înscriere vor fi acceptate doar dacă sunt însoțite de dovada plății integral a taxei de înscriere.

Adresa la care vor fi trimise cererile de înscriere: inscrieri@raliulargesului.ro

 


 

Taxe de înscriere


Echipaj CNRB şi CNRVIB :

Clasele RC2, RC2N, RC3, RC4, RGT, NAT11, CNRI : 400 euro
Clasele RC5, NAT12, Juniori (sub 25 de ani) și cupele monomarcă : 240 euro
Rally2 : 140 euro


Echipă:

Echipă CNRB (3 echipaje) : 100 euro
Echipă CNRB (4 echipaje) : 200 euro
Echipă CNRB (5 echipaje) : 250 euro
Echipă Rally2 : 50 euro

Shakedown pentru echipajele CNRB sau CNRIVB : 50 euro
Shakedown pentru echipajele CNR2B : 30 euro

 

Taxa de înscriere va fi efectuată prin transfer bancar către : ACS DTO Rally
Banca : BANCA ROMÂNEASCĂ Piteşti
Cod IBAN : RO11 BRMA 0999 1000 8673 9336
Scop : Nume pilot și număr concurs
 

 

Toate documentele se vor primi prin e-mail la adresa de corespondență din cererea de înscriere. Automobilele de recunoașteri trebuie înregistrate într-un formular separat. Acest formular va fi trimis organizatorului, online, cel târziu până la intrarea pe prima probă specială.
Fiecare automobil trebuie identificat cu un număr de recunoașteri furnizat de organizator. Automobilele utilizate în raliu nu pot fi folosite pentru recunoașteri.
Numerele de recunoașteri care trebuie fixate în partea dreapta față a parbrizului și pe luneta spate. Nu este permisă dezlipirea acestor numere în timpul recunoașterilor. Concurenții sunt obligați să anunțe imediat secretariatul competiției în cazul schimbării mașinii de recunoașteri. În acest caz trebuie trimis un alt formular cu noile date.
 


 

 

Program

Organizatorul va publica în regulamentul particular toate detaliile despre programul recunoașterilor, o sesiune opțională urmând a fi programată în 20-21 iunie 2020

 

Înaintea raliului

 


 

Documente


Pentru efectuarea verificărilor administrative virtuale pe adresa de e-mail a organizatorului va fi trimisă fișa verificărilor administrative care va cuprinde:
▪ Licență pilot și copilot
▪ Cărți de identitate / pașapoarte pilot / copilot
▪ Permise de conducere valabile (sau dovezi înlocuitoare valabile) pentru pilot și copilot
▪ Autorizația ASN pentru concurenții străini (dacă este necesar)
▪ Cererea de înscriere completată integral
▪ Talonul sau documentele automobilului
▪ Declarație cu acordul proprietarului mașinii pentru utilizarea acesteia
▪ Inspecția Tehnică Periodică a automobilului
▪ RCA-ul

 

Echipamente de siguranță: Echipamentul va trebui să corespundă conform Anexei L, Capitol III CSI. Verificarea echipamentului va fi făcută pe parcursul raliului. La VTI nu va fi necesară prezentarea echipamentului.

Sistemul de monitorizare prin GPS: În timpul verificărilor tehnice inițiale va fi verificată instalarea sistemului de monitorizare GPS.

 


 

Parteneri: Total, DTO Rally, Tellur, Hotel & Restaurant Celly. 

Partener media: KissFM, RallyMax.ro, Autorally.ro.