Raed Arafat audiat la Parchetul General în dosaru protestului diasporei din 10 august

Secretarul de stat Raed Arafat a sosit la sediul Parchetului General, anunţă România TV. Arafat nu a făcut declaraţii înainte de intrarea în sediul instituţiei. Tot astăzi a fost audiată şi soţia protestatarului care a decedat la câteva zile după ce a participat la protestul din data de 10 august. Raed Arafat este, potrivit sursei citate, audiat în dosarul protestului diasporei din 10 august. 
Avocatul Lucian Bolcaş a declarat, la România TV: "E normal ca în poziţia pe care o are, de secretar de stat la MAI să deţină informaţii. În acelaşi timp contează foarte mult buna credinţă a sa. Este un om de toată isprava care ştie ce face şi, în principiu, respectă legile."


Pe 4 septembrie, a fost audiată în acelaşi dosar şi Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. În dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august au mai fost chemaţi la Parchet şi viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, dar şi prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru. 

CITEȘTE ȘI ... BCR oprește sistemul informatic - Ce trebuie să știe clienții băncii


Aproximativ 770 de plângeri penale au fost înregistrate la Secţia Parchetelor Militare din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protestul din 10 august. Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din Piaţa Victoriei. 

Sursa: m.dcnews.ro