Radu Vasilică a picat tot ce-a prins în restanţe!

„La Radu Vasilică nu a trecut niciunul!”. Pe grupurile de mesagerie ale studenţilor din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Drept, gen WhatsApp sau Facebook, circulă asemenea mesaje la adresa deputatului Radu Vasilică, ce este şi lector universitar doctor în Departamentul Management şi Administrarea Afacerilor. Ce-i drept, mesajele sunt mai dramatice decât realitatea, pentru că au mai scăpat câţiva şi cu note de trecere, dacă e să ne luăm după cel care a dat notele. 

CITEȘTE ȘI ... Deputatul Radu Vasilică: „Am stat o săptămână indecis între lumi”


Radu Vasilică a revenit în activitatea didactică după o lungă absenţă, cauzată de un teribil accident de motocicletă, iar reîntoarcerea sa a venit la pachet cu emoţii uriaşe pentru studenţii săi, care ştiau deja că este un profesor foarte exigent şi drastic când vine vorba de evaluări. În sesiunea de restanţe, cei care au susţinut examenul la Economia Întreprinderii au suferit crunt, după cum au arătat notele. Pe o parte dintre cei picaţi nu i-a ţinut în loc nota proastă, însă unii au ajuns în situaţia de a nu putea promova în anul următor, pentru că nu au reuşit să întrunească creditele necesare, conform sistemului aplicat la nivel universitar. 
Parlamentarul Radu Vasilică este în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice din anul 2000, iar lector universitar doctor a devenit în 2006. În acest timp, a reuşit să îşi creeze faima de profesor exigent, fiind pe lista spaimelor studenţilor. Acesta consideră însă că nu face nimic altceva decât să îi evalueze şi nimeni, atâta timp cât a asimilat cunoştinţele necesare materiei în cauză, nu are de ce să se teamă. 


„Ştiţi cum sunt eu?! Eu sunt doar instrumentul de măsură, care măsoară nivelul de încărcare cu cunoştinţe. Nu puteţi să vă supăraţi pe instrumentul de măsură dacă piesa este descărcată, pentru că el nu are nicio vină. Eu nu am nici chestii subiective, nimic. Dacă nivelul de încărcare este trei... ce pot eu să fac?! Sincer vă spun că la fiecare început de an doresc să le dau note de 10 la toţi, dar de fiecare dată trăiesc o dezamăgire. Din păcate, de la generaţie la generaţie, observ că sunt din ce în ce mai puţini tineri preocupaţi de învăţare.”, ne-a declarat lectorul univ. dr. Radu Vasilică. Aşa că, dacă îl aveţi ca profesor, ar fi bine să puneţi burta pe carte şi să vă încărcaţi cunoştinţele necesare pentru a promova examenele. 

Sursa: saptamanalul ancheta