Rabla pentru electrocasnice 2019 - extinsă!

Românii îşi pot schimba aproape toate aparatele din casă cu noul program rabla pentru electrocasnice. Dacă până acum pe listă erau doar frigiderele, maşinile de spălat şi aparatele de aer condiţionat, acum autorităţile s-au gândit şi la timpul liber.
GRAŢIELA GAVRILESCU, Ministrul Mediului: Televizoarele, care multe dintre ele.mai există acelea cu tuburile, mai ales în familiile în care avem şi părinţi, şi bunici. Considerăm că trebuie să le scoatem şi pe acelea din casele românilor. Plus de asta, consumul de energie este foarte mare

CITEȘTE ȘI ... Zile libere de Paşte şi 1 Mai - cea mai lungă minivacanţă pentru români

Pe lângă economia la factura de curent, veţi face economie de câteva sute de lei atunci când cumpăraţi un televizor nou. Valorea voucherului nu a fost încă stabilită. Aspiratoarele şi maşinile de spălat vasele au fost şi ele incluse în program.
GRAŢIELA GAVRILESCU, Ministrul Mediului: În acelaş timp ne gândim şi la tot ce înseamnă aspiratoare, dar aspiratoarele acelea mari, care sunt cu apă sau fără filtru, cele care pot să aibă mult mai multe, să zic, funcţii decât unul simplu pe care noi să-l punem în mişcare.

CITEȘTE ȘI ... (video) Trăim în România! Transhumanță pe artera Depozitelor!

Bugetul pentru înnoire este de 40 de milioane de lei în acest an. Dublu faţă de 2018, când banii s-au terminat în doar trei zile. Atunci, românii au cumpărat aproape 25 de mii de electrocasnice noi.

Cele mai căutate au fost maşinile de spălat rufe, cu vouchere de până la 300 de lei, în fucţie de clasa energetică. La frigidere şi combine frigorifice a fost însă cea mai mare reducere. Cu voucherul din Rabla pentru electrocasnice, preţului unui astfel de produs a fost şi cu 400 de lei mai mic. Valoarea voucherelor rămâne valabilă şi acum. Anul trecut 16 comerciaţi au fost avizaţi de autorităţi participarea în program.
 

Sursa: observator.tv