Rabla a fost suplimentată!

Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului Apelor și Pădurilor a anunțat, de dimineață, că programul Rabla a foat suplimentat cu 4000 de vochere electronice.

Conform ministrului, suplimentarea programului era necesară deoarece la începutul lunii iulie 13.000 de vochere s-au epuizat în primele zile.

Conform comunicatului emis de Agerpres, ministrul Cristiana Pașca Palmer a declarat: ”Începând de azi, am decis suplimentarea programului "Rabla Clasic" cu 4.000 de tichete și, din câte am înțeles, ritmul de alocare este de 15 tichete pe minut. Vom vedea dacă va urma, după această etapă, o nouă suplimentare, în funcție și de celelalte linii de finanțare deschise pentru "Rabla Plus" și pentru infrastructura destinată mașinilor electrice".

CITEȘTE ȘI ... Schimbări în serviciile de internet mobil din România

Anul acesta, Programul "Rabla" este structurat pe două componente: "Rabla Clasic" — prin care românii pot beneficia de o primă de casare pentru achiziția unui autovehicul nou în schimbul unui autovehicul vechi și "Rabla Plus" — program nou, prin care este stimulată achiziția unui autovehicul nou pur electric sau nou electric hibrid, fără obligativitatea casării un autovehicul vechi.

În ceea ce privește extensia "Rabla Plus", românii care vor să aleagă o mașină care nu poluează beneficiază din partea AFM de două tipuri de eco-tichete: un eco-tichet de 5.000 de lei pentru achiziționarea unui autoturism nou electric-hibrid sau un eco-tichet de 20.000 de lei pentru mașinile noi 100% electrice. Programul 'Rabla Plus' a demarat în prima săptămână a lunii iulie.