Purtarea măştii a dus şi la scăderea virozelor de sezon

Lunile de iarnă reprezentau vârful în ceea ce priveşte numărul infecţiilor repiratorii, în special la copii. De această dată însă nu s-a mai înregistrat un număr atât de mare de cazuri, explicaţiile fiind oferite de managerul Spitalului de Pediatrie Piteşti.

„Purtarea măştii, măsurile de igienă, precum spălatul mâinilor, dar şi închiderea şcolilor, ceea ce înseamnă că cei mici nu au stat în colectivităţi, au dus la acest efect.”, a declarat dr. Tudor Ionescu.

Faptul că nu au mai circulat virozele de sezon se observă şi în numărul redus al internărilor şi al prezentărilor la Unitatea de Primiri Urgenţe. Cele mai multe cazuri sunt cele cu traumatisme, pentru care nu se poate amâna vizita la spital. Din păcate, unii părinţi au dezvoltat o aşa mare teamă de spital, încât nu îi mai trec pragul de teamă să nu contracteze virusul SARS-CoV-2.

„Sfatul meu este să vină la spital atunci când starea de sănătate a copilului o impune. Mai degrabă ia COVID de la mall sau de la market decât din spital, unde circuitele sunt controlate, se dezinfectează periodic, există circuite bine stabilite.”, a mai adăugat dr. Tudor Ionescu. 


Preluare: saptamanalul ancheta