Punct final intr-o investiție strategică din infrastructura județeană!

Astăzi, 20 octombrie 2017, a fost inaugurat noul pod de peste râul Argeșel, din comuna Vulturești. Panglica a fost tăiată de către președintele CJ, Dan Manu, primarul comunei Vulturești, Irina Poșircă și reprezentantul Metabet, Bogdan Pănescu.

Este vorba de podul de pe DJ 739 Bârzești – Negrești – Zgripțești – Beleți, peste râul Argeșel, în comuna Vulturești, care asigură accesul spre patru școli, două cămine culturale și cinci biserici. .. Dacă nu s-ar fi făcut această investiţie, locuitorii unui sat de peste râul Argeşel ar fi riscat să să rămână izolaţi.

Investiția, finanțată de la Bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală cu 3.373.164 lei și de la bugetul Consiliului Județean Argeș cu suma de 185.967 lei, se află pe traseul drumului județean - DJ 739, la km 0+145.

“Este un pod pe care îl inaugurăm în mai puțin de un an de zile. Podul a costat 36 de miliarde de lei vechi și face legătura dintre comuna Vulturești, sat Bârzești și comuna Beleți-Negrești. Este util nu numai localității Vulturești ci deservește direct și locuitorii din comunele: Davidești, Beleți-Negrești și Hârtiești. Vorbim de peste 10.000 de locuitori. De asemenea, asigură accesul la 4 școli, 2 cămine culturale și 5 biserici. Noi, anul acesta, am mai dat sume importante de la Consiliul Județean Argeș pentru școli, grădinițe, creșe. Suntem împreună cu doamna primar Irina Poșircă, împreună cu Consiliul Local, cu parlamentarii argeșeni, o echipă puternică și numai împreună putem face ceea ce este necesar” a spus președintele CJ Argeș, Dan Manu, la eveniment.

Noul pod are trei deschideri de 21 m și o lungime totală de 72,2 m, lățimea părții carosabile fiind de 7 m, cu două trotuare de câte 1 m lățime fiecare.

La inaugurare, alături de conducerile CJ Argeș și Primăriei Vulturești, au mai fost prezenți parlamentarii de Argeș, consilieri județeni, primarii din zonă și cetățeni din localitate.