PSD: ”Vom cere suspendarea din funcție dacă este mai bine pentru țară”

În acest moment, liderii PSD și ALDE fac declarații.
Klaus Iohannis a cerut o altă propunere din partea PSD pentru postul prim-ministru.
Liviu Dragnea: ”Românii nu mai vor jocuri politice...Nu am reușit să găsim motivul respingerii. Domnul Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie.
Până mâine seară vom lua o decizie!
Vom cere suspendarea din funcție dacă este mai bine pentru țară.”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, susține că a primit foarte multe semnale prin care i s-a cerut să procedeze la suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI ... Ion Georgescu: ”Iohannis a făcut un cadou nefericit românilor pentru 2017”

Dragnea spus că ia în calcul foarte serios această variantă, dar trebuie să se gândească două, trei zile.

”Ca și dumneavoastră, ca și toată țara am urmărit și noi cu stupefacție răspunsul președintelui Iohannis la propunerea PSD+ALDE. Am încercat să găsim care ar fi putut fi resorturile cinstite care ar fi putut sta în spatele acestei decizii. Nu am reușit să găsim niciun motiv constituțional și nici vreun elemnt. Părerea noastră este că acest om vrea să provoace o criză politică în România. 

Joi, după ce am terminat consultările, președintele a sunat-0 pe Sevil Shhaideh să îi explice care sunt solicitările lui și i-a spus că o va numi. Iată că nu a fost așa.

Înțeleg că domnul Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie, nu vrea să dea, așa cum spune Constituția să dea Guvernul acestei majorități. Cred că și dumnealui și ceilalți acoliți sunt speriați de 2 lucruri: de posibilitatea ca programul de guvernare votat de români va fi pus în aplicare și românii vor începe să trăiască mai bine și al doilea lucru nu vrea să înțeleagă că românii nu mai vor să lucreze Sistemul, ci să decidă ei.

A anunțat această decizie fără niciun fel de explicație, total dispreț față de oamenii care au votat pe 11 decembrie.

Mâin sau cel mai târziu poimâine o să trebuiască să luăm o decizie și parafrazându-l pe cel care a vorbit la ora 12.00 și vreau să cumpănesc foarte bine. Este o avalanșă de mesaje de la oameni care se simt jigniți și care cer cu fermitate suspendarea președintelui. Dacă în urma acestei analize vom decide că este mai bine pentru țară să procedăm la suspendarea președintelui, atunci nu voi avea niciun fel de ezitate”, a spus Liviu Dragnea.

Ce variante mai are Liviu Dragnea în afară de suspendare?

Chestionat ce variante mai are în afară de suspendare, Liviu Dragnea a rămas ferm pe poziție:

„Am vorbit cu mai multi colegi despre oferta otravita a presedintelui Iohannis, sa venim cu alta propunere. Cine ne poate garanta ca acea propunere va fi acceptata? O alta propunere e foarte posibil sa fie tarata prin presa si sa fie prezentata ca un agent KGB, sau terorist de-a binelea, sau coruptul coruptilor. La discutia de marti, dupa alegeri, din start a spus ca nu vrea sa dea guvernul PSD, ca e pregatit pentru un razboi total. Ce garantie avem ca trimitem alta propunere si nu va fi tavalita pe nu stiu ce site-uri? Trebuie sa ne gandim foarte bine, iresponsabilitatii prezentate azi vreau sa-i opunem responsabilitatea noastra. Trebuie sa ne gandim bine daca accceptam aceasta invitatie. In opinia mea presedintele vrea suspendare, se gandeste ca se poate reinventa. Trebuie sa ne gandim foarte bine daca aruncam tara in aceasta criza politica. E o decizie a CCR foarte limpede, care spune ca presedintele nu poate refuza o propunere din partea unei majoritati constituite oficial. In conditiile in care are in fata o majoritate oficiala si refuza propunerea, e clar ca incalca constitutia. Exclud posibilitatea sa ne aruncam cu capul in gard acum, sa aruncam tara in criza. Noi avem o raspundere pentru toata tara. O sa ne mai gandim daca nu mergem pe suspdendare daca nu cumva ajungem tot acolo pentru ca omul nu are de gand sa lase acest guvern sa se instaleze. O parte din sistemul public din Romania, partea oculta, tine cu tot dinandinsul ca noi sa nu facem guvernul. Sunt doua variante: constituirea comisiei, parte a procedurii care se finalizeaza cu suspendarea, sau o comisie oficiala. Decizia CCR face parte din documentele lasate la Cotroceni la consultari. Cand i-am spus numele, reactia a fost ca e o propunere foarte buna, pentru ca o cunoaste.”, a răspuns Dragnea.