PSD, despre alocațiile copiilor și proprietatea națională asupra terenurilor agricole

PSD a decis să sprijine și să consolideze proprietatea națională asupra terenurilor agricole și a celor din extravilan, având în vedere nevoia acută de sprijinire a agriculturii românești. Săptămâna aceasta PSD a votat în Camera Deputaților, for decizional, pentru adoptatea proiectului caremodifică legea privind tranzacțiile cu terenurile agricole (Legea17/2014). 

Prin modificările aduse legii se clarifică o serie de aspecte. În primul rând, se stabilește ordinea de preemțiune în achiziția terenurilor agricole. Dacă titularii dreptului de preemțiune refuză, au, în ordine, prioritate la cumpărarepersoanele fizice care:

▪ au domiciliul/reședința pe teritoriul național pe o perioada de cel puțin5 ani, anterior înregistrării ofertei de vânzare;

▪ desfășoară activități agricole pe teritoriul național de cel puțin 5 ani,anterior datei ofertei de vânzare;

▪sunt înregistrate de autoritățile fiscale române cu minimum 5 ani

▪anteriori înregistrării ofertei de vânzare a terenurilor agricole situate înextravilan.

Entitățile străine pot face achiziții de teren agricol abia după ce s-a epuizat dreptul de preemțiune al tututor celorlalte categorii de cumpărători. Mai mult, se se înființează un Registru Unic Special al Tranzacțiilor.


”Este o lege care consolidează proprietatea națională asupra terenurilor agricole, asigură dezvoltarea durabilă a agriculturii românești și, în același timp, încurajează și susține tinerii fermieri, mai ales cei care vor să inițieze și să dezvolte o exploatație agricolă.”, a declarat deputatul Nicolae Georgescu.

 

 

Majorarea alocatiilor de stat pentru copii a fost aprobata prin lege, in aceasta saptamana, prin votul final al parlamentarilor PSD din Camera Deputatilor, majorare amanata de Guvern prin ordonanta de urgenta. Au fost 209 voturi pentru respingerea OUG, 3 voturi împotrivă și 98 de abțineri. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Dacă președintele promulgă legea, Guvernul ar trebui să crească alocația pentru copii până la suma de 300 de lei. Președintele are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii, însă o poate retrimite în Parlament.

”Mărirea alocațiilor copiilor – de la fapte, la vorbe!

☑Partidul Social Democrat a fost cel care a inițiat legea de mărire a alocațiilor copiilor!
☑Președintele României, Klaus Iohannis a promulgat legea – iar aceasta trebuia să intre în vigoare din ianuarie 2020!
☑Guvernul Orban a susținut însă că în buget nu erau prevăzuți bani, astfel încât este nevoie ca legea să fie amânată până după rectificarea bugetară din vară.
☑Guvernanții nu s-au ținut de cuvânt și au dat OUG prin care cereau amânarea măririi alocațiilor!
☑PSD a revenit și a picat acest lucru în Parlament! Astfel, alocațiile copiilor vor fi mărite!
✔Acestea sunt faptele!”, scrie într-o postare pe Facebook deputatul argeșean, Nicolae Georgescu.