PSD cere plafonarea de urgență a prețurilor la alimente și medicamente!

PSD cere plafonarea de urgență a prețurilor la alimente și medicamente!

PSD cere Guvernului să ia în calcul măsura plafonării prețurilor la alimentele de bază, dar și la medicamente, având în vedere că prețurile cresc de la o zi la alta.

Social-democrații ar urma să depună un proiect de lege în acest sens, pe care să îl adopte în procedură de urgență, în cazul în care guvernul nu va lua nicio decizie.

Măsura este susținută și de către deputatul PSD Argeș, Simona Bucura Oprescu:

„Siguranța alimentară este la fel de importantă ca protejarea sănătății publice. Guvernele PSD au luat în ultimii ani măsuri de susținere a producătorilor autohtoni și de protejare a agriculturii românești. Terenurile erau lucrate și puteai găsi în piețe roșii, ceapă sau usturoi din producția internă, mult mai gustoase și mai hrănitoare decât produsele ca din plastic aduse din import. Mai mult, la anumite produse eram printre primii în Europa. Din cauza crizei coronavirusului, însă, prețurile la produsele alimentare de bază cresc de la o zi la alta, fără ca guvernanții să acționeze pentru a stopa galopanta majorare a acestora, deși au instrumentele necesare pentru a le plafona. Românii nu își pot permite să plătească 10 lei pentru un kilogram de cartofi! Guvernanții au obligația de a interveni! Cât mai urgent! Nu poți lupta cu o pandemie dacă populația ajunge să fie înfometată!” este mesajul postat pe Facebook de Simona Bucura Oprescu.