PSD Argeș: Susținem adoptarea în regim de urgență în Parlament a reglementărilor privind combaterea epidemiei de coronavirus

PSD Argeș: Susținem adoptarea în regim de urgență în Parlament a reglementărilor privind combaterea epidemiei de coronavirus


În contextul înmulțirii cazurilor de coronavirus pe teritoriul României, PSD a transmis un mesaj, susținând adoptarea în regim de urgență în Parlament a reglementărilor privind combaterea epidemiei de COVID-19.

Social-democrații cer adoptarea în Parlament a modificărilor legislative transmise de șeful Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, Raed Arafat.

În urma unui apel al PSD, șeful IGSU a solicitat trei amendamente la Ordonanța de Urgență nr. 11/2020, privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei:


1) Abilitarea „Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase” de a propune suplimentarea bugetului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).
2) Posibilitatea ca suplimentarea bugetului IGSU să se facă din Fondul de rezervă al Guvernului.
3) Abilitarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență să dispună, prin ordine cu caracter operativ, orice măsuri necesare pentru protejarea sănătății populației.

„Este evident că actualul Guvern, aflat în interimat, nu are capacitatea să ia toate măsurile necesare pentru un răspuns adecvat la pericolul reprezentat de răspândirea coronavirusului. În aceste momente, este nevoie de o colaborare funcțională între instituțiile statului. De aceea, fac un apel către toate forțele politice parlamentare să lase deoparte jocurile politice și să se alăture parlamentarilor social-democrați pentru adoptarea imediată a măsurilor urgente pentru creșterea capacității de răspuns în fața unei epidemii. Sănătatea și siguranța oamenilor sunt prioritare”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele interimar al Partidului Social Democrat.


De asemenea, în ultimele ore și deputații argeșeni au transmis mesaje prin care criticau modul în care actuala conducere gestionează situația generată de criza mondială de răspândire a noului virus, făcând referire la faptul că România are nevoie de un guvern legitim care aplice toate măsurile necesare:

„În plină criză mondială de răspândire a epidemiei de coronavirus este nevoie de un guvern legitim care să poată lua toate măsurile ce se impun. De aceea, PNL trebuie să respecte deciziile Curții Constituționale și să voteze la vedere pentru învestirea propriului guvern.


Liberalii trebuie să abandoneze jocul anticipatelor și să-și pună un guvern cu puteri depline. Guvernul Cîțu este un guvern slab, cu propuneri de miniștri de calitate îndoielnică, ce nu merită votat și care nici nu cred că visa să fie votat vreodată. În același timp, ne aflăm într-o situație fără precedent în care este posibil ca Parlamentul să nu se mai poată întruni din cauza măsurilor de siguranță provocate de răspândirea coronavirusului. Un guvern interimar și un Parlament care nu se poate întruni ar fi o catastrofă pentru România!


Fac un apel către Președintele României, către Ludovic Orban, către Grupul PNL din Parlamentul României, să ia lucrurile în serios, să voteze propriul Guvern, să mărească alocările de la buget pentru Sănătate și să pregătească spitalele românești pentru a putea face față unei eventuale creșteri a numărului de pacienți cu COVID-19”, a transmis deputatul PSD Argeș, Nicolae Georgescu.

Totodată, deputatul Simona Bucura Oprescu cere liberarilor să nu insiste cu alegerile anticipate și să asigure stabilitatea țării și siguranța cetățenilor, având în vedere situația generată de COVID-19.

„Românii trebuie să aibă garanția că au un ministru al Sănătății care lucrează 24 de ore din 24 în interesul lor și nu în interesul unor firme private, așa cum a demonstrat până acum”, susține deputatul Simona Bucur Oprescu.

 

Și președintele PNL Argeș, Ion Minzină, susține că este nevoie de un guvern cu puteri depline, țara noastră fiind vulnerabilă în fața epidemiei generată de noul coronavirus:

„România este vulnerabilă în fața epidemiei generată de noul coronavirus, mai ales în condițiile în care nu avem un #Guvern cu puteri depline, iar PNL și președintele Iohannis par orbiți de planul lor privind alegerile anticipate, fără să acorde toată atenția cuvenită gestionării urgenței de sănătate cu care ne confruntăm.”