PSD Argeș: Nu acceptăm ca PNL să taie 80% din dublarea alocațiilor pentru copii

Creșterea alocațiilor de stat va fi de 20%, de la 1 septembrie, așa cum a stabilit recent guvernul condus de Ludovic Orban, premierul arătând că aceste indemnizații se vor majora în viitor în etape și că procentul și ritmul de creștere depind de prognozele economice. Guvernul a luat această decizie în ciuda faptului că legislația îl obligă să dubleze alocațiile.

CITEȘTE ȘI ... Video Exclusiv! Maltratată în centrul Piteștiului: bătută, scuipată și îngenunchiată


Această decizie aduce o nouă răfuială politică, PSD Argeș susținând public că nu acceptă ca PNL să taie 80% din dublarea alocațiilor pentru copii.

”Guvernanții liberali au semnat ordonanța de urgență prin care se taie din creșterea decisă de Legislativ fără să țină cont de avizul negativ de la Consiliul Legislativ și de avizul cu observații de la Ministerul Justiției care spun foarte clar că ceea ce au făcut este neconstituțional!

PSD va corecta acest lucru în Parlament!

”Majorarea” alocațiilor în viziunea lui PNL este o bătaie de joc la adresa copiilor și părinților în condițiile creșterii galopante a prețurilor și a diminuării veniturilor din cauza prăbușirii economiei.

Educația și sănătatea copiilor sunt o investiție în viitorul țării, nu o cheltuială!”, este mesajul PSD Argeș.