PSD Argeș, felicitări pentru jurnaliști: „Vă respectăm pentru misiunea socială asumată!”


În fiecare an, pe data de 3 mai, se celebrează Ziua mondială a libertăţii presei, un prilej pentru a sărbători principiile fundamentale ale jurnalismului și de a evalua situaţia libertăţii presei în lume.

Cu acest prilej, organizația PSD Argeș a transmis un mesaj jurnaliștilor:

"O presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a oricărei societăţi democratice”. Acesta este principiul care a constituit temelia  stabilirii unei date universale (3 mai) în care să cinstim la nivel mondial presa liberă și rolul acesteia în construcția si în forța democrațiilor de pretutindeni. In numele acestui principiu, urăm astăzi, 3 mai 2019, tuturor partenerilor din mass media romanească, tuturor jurnaliștilor si intregilor echipe redacționale din județul Arges, ani lungi de inspirație, obiectivitate, perseverență și recunoștere publică! Vă felicităm și vă respectăm pentru misiunea socială asumată, pentru eforturile permanente, pentru arta comunicării și pentru rolul formator! Acestea sunt virtuți profesionale pe care le demonstrați în fiecare an de existență ca pioni cheie din aceasta uriașa si indispensabilă oaste a jurnaliștilor liberi de pretutindeni. La mulți ani va urăm in numele unui parteneriat bazat pe respect si dragostea față de oameni! , a transmis președintele PSD Argeș Șerban Valeca.

Ziua mondială a libertăţii presei, aflată la cea de-a 26-a ediţie, este organizată de iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) împreună cu Comisia Uniunii Africane şi guvernul Republicii Federale Democratice din Etiopia. Tema din acest an este  "Mass-media pentru democraţie: jurnalism şi alegeri într-o perioadă de dezinformare".

De asemenea, azi au transmis mesaje de felicitare pentru presa din Argeș președintele Consililui Județean Argeș Dan Constantin Manu, primarul municipiului Pitești, Cornel Constantin Ionică și primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.

„Cu prilejul Zilei Mondiale a Libertății Presei, celebrată în fiecare an în data de 3 Mai, vă transmit sincere felicitări pentru obiectivitatea și transparența de care dați dovadă în informarea cititorilor dumneavoastră.
Presa trebuie să fie garantul libertății de exprimare, un pilon de bază al  democrației, iar această zi există pentru a recunoaște sacrificiile făcute pentru libertatea presei și pentru a demonstra că libertatea de exprimare este un drept de necontestat.


Apreciez, în mod deosebit, competenţa şi profesionalismul gazetăresc și vă asigur de întreaga mea stimă şi consideraţie pentru efortul pe care îl depuneţi, 24 de ore din 24, pentru apărarea și promovarea libertăților cetățenești fundamentale.
Cu acest prilej, vă transmit, dumneavoastră şi colectivului redacţional, ca reprezentanți ai celei de-a patra puteri în stat, sincere felicitări, urări de bine, multă putere de muncă şi viaţă lungă în spațiul media”,
a transmis Dan Manu.

„3 mai - Ziua Libertății Presei - este un moment important pentru fiecare dintre noi să conștientizăm valoarea libertății de exprimare, unul dintre principiile de bază ale democrației. Rolul presei este cu atât mai important în condițiile unei lumi în dinamică perpetuă, iar cei care trudesc zi de zi în slujba adevărului merită aprecierea noastră, a tuturor.


În această zi importantă adresez cele mai sincere felicitări și gânduri de apreciere pentru jurnaliștii din Pitești și din județul Argeș care își desfășoară în fiecare zi activitatea în beneficiul comunității!”, a declarat primarul municipiului Pitești, Cornel Ionică.

„Cu acest prilej, în calitate de primar al oraşului Mioveni, vă doresc să rămâneți obiectivi și fideli dreptului fiecărui cetățean la adevăr și la o informare corectă, așa cum ați fost și până acum.

Consider presa un partener, un critic avizat, un motor care mişcă nu doar informaţii, ci societatea în ansamblu, mai ales că trăim şi activăm în era digitală. Vă doresc mulţi ani în slujba jurnalismului de calitate şi vă asigur de întreaga mea deschidere şi susţinere.
La mulți ani!҆”
, a transmis primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.