Provocare asumată: necesitățile orașului și ale cetățenilor pot fi satisfăcute prin muncă asiduă, profesionalism și viziune!

Noua generație de succes a Argeșului


Nume: Dumitru Tudosoiu
Vârsta: 45 de ani
Ocupația: consilier local, profesor
Studii: licențiat în educație fizică și sport | Masterat în Educație fizică și sport competițional  | Masterat  în managementul economic al unităților de învățământ  | Profesor doctorand la Universitatea Pitești
Pasiuni: pescuitul, înotul și baschetul.

----------------------------------------------------------------

 

Consacrat drept unul dintre cei mai eficienți și apreciați inspectori generali ai IȘJ Argeș, personalitate publică respectată pentru pertinența, fermitatea și coerența abordărilor pe teme de interes social și administrativ, consilier local aflat la cel de-al treilea mandat și propunere a PSD pentru funcția de viceprimar al Piteștiului, Dumitru Tudosoiu este reprezentativ pentru noua generație de oameni politici și manageri publici, o generație care prezintă, în opinia domniei sale, câteva avantaje extrem de importante. 

„Capacitatea de a deprinde și de a folosi imediat tehnologia, o capacitate care ușurează munca și conduce rapid la atingerea obiectivelor propuse! De asemenea, capacitatea de a lucra în echipă, formulă în care entuziasmul tinereții face casă bună cu experiența!”

La capitolul provocări, această generație se confruntă, în viziunea lui Dumitru Tudosoiu, în primul rând, cu o carență semnificativă în ceea ce privește specialiștii. 

„Remarcăm o lipsă din ce în ce mai acută a profesioniștilor în toate domeniile de activitate, atât în mediul privat, cât și în activitatea bugetară!”

În administrație, una dintre provocările mari identificate, dar și asumate de către domnia sa o reprezintă aceea de a dovedi, în echipă, că necesitățile orașului și ale cetățenilor pot fi satisfăcute prin muncă asiduă, profesionalism și viziune. Își construiește în această direcție planurile pentru 2021, cu perspectiva unei cariere publice de lungă durată. 

„Sunt - cu mândrie o spun - în echipa primarului Cristian Gentea și îmi doresc să pun umărul încă de acum, de la început de mandat, la construcția unui Pitești modern, frumos și apreciat! Și, aș îndrăzni să spun, că-mi doresc să fac parte din această echipă și mandatul viitor, 2024 -2028! Cu voia bunului Dumnezeu, vom depăși pandemia și vom putea arăta  tuturor că votul de la alegerile locale a meritat încrederea cetățenilor!”, declară domnia sa.

Vede în pandemia care ne-a schimbat tuturor viețile o fereastră către identificarea adevăratelor valori și crede că societatea a ajuns acum, mai mult ca oricând, să prețuiască cu adevărat sănătatea. 

„Tot acum și tot mai mult decât oricând, am înțeles ce meserie nobilă este aceea de medic, am înțeles că există mai multe tipuri de inamici, iar în lupta cu ei nu este nevoie întotdeauna de armament, ci este nevoie de știință, cercetare și umanitate!”