Sursa Ta LIVE de la proteste!

Sursa Ta LIVE de la proteste! Reporterii Sursa Ta transmit din Piaţa Victoriei!

Reporterii Sursa Ta transmit din Piaţa Victoriei şi pe pagina de facebook SursaTa!

ACTUALIZARE 19.10. Sunt 40.000 de oameni la Guvern. Miile de protestatari care s-au întors de la Parlament, unde au făcut un lanţ uman în jurul clădirii s-au alăturat altor câteva mii care erau deja adunaţi.

ACTUALIZARE 18:50 - Protestatarii se întorc în Piața Victoriei, în fața clădirii Guvernului, unde sunt asteptați de alte câteva mii de oameni. 

ACTUALIZARE 18:15 - Protestatarii au ajuns la Palatul Parlamentului unde vor forma un lanț uman în jurul clădirii. În drum, manifestanții s-au oprit în fața Ministerului Justiției unde au strigat „Demisia, demisia”, „Ieși afară, javră ordinară”, „La ceas de seară, ați furat o țară”. În acest moment, la protest participă în jur de 30.000 de oameni.

UPDATE ORA 17.27 Protest București: Manifestanții se îndreaptă către Piața Unirii

Coloana de manifestanți formată la Piața Victoriei, în fața Guvernului, a trecut de Universitate și se îndreaptă către Piața Unirii, punctul final fiind Palatul Parlamentului. Forțele de ordine supraveghează marșul.

UPDATE ORA 16.49 Protest București: Peste 10.000 de persoane, în marș către Palatul Parlamentului

ACTUALIZARE 16:15  Protestatarii aflați în Piața Victoriei pleacă în marș pe marile bulevarde ale Capitalei, destinația finală fiind Parlamentul. Ei au plecat pe bulevardul Lascăr Catargiu, urmând să ajungă în Piața Romană, apoi la Universitate, de unde vor pleca spre Unirii și de acolo la Parlament. Sunt în jur de 20.000 de oameni.

Oamenii merg pe stradă şi pe trotuare, circulaţia maşinilor pe bulevardele Lascăr Catargiu şi Magheru, pe sensul spre Universitate, fiind blocată.

Manifestanţii scandează „Anulaţi şi plecaţi”, „Hoţii”, „PDS, ciuma roşie”,  „Nu scăpaţi”, „DNA să vină să vă ia”, „România, trezeşte-te!”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”.

Şoferii care pot circula pe celălalt sens, claxonează când trec pe lângă manifestanţi şi filmează din maşini.

Pe lângă jandarmii care sunt în faţa coloanei de protestatari şi de-a lungul acesteia, forţele de ordine însoţesc protestatarii şi cu maşini de poliţie şi ale Jandarmeriei.

Pe drum, alţi oameni se alătură celor care mărşăluiesc, cu pancarte şi steaguri.

Manifestanţii ocupă atât strada, cât şi trotuarul din dreapta, unde sunt părinţi care îşi poartă copiii în braţe, pe umeri sau în cărucioare, oameni cu câini, dar şi persoane în vârstă.

 

ACTUALIZARE 15:15 - În Piața Victoriei din București s-au adunat la această oră în jur de 12.000 de oameni. Vremea frumoasă anunță pentru azi o participare masivă.

Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei, în a cincea zi de proteste, a depăşit 6.000 în jurul orei 15:00, printre aceştia fiind şi mulţi părinţi cu copii de toate vârstele. Protestatarii suflă în vuvuzele şi fluiere, scandează „Am ieşit din casă pentru că ne pasă” şi au pancarte pe care scrie „Ne-aţi minţit, poporul s-a trezit”, „Duminică seara să vină toată ţara” şi „Jos corupţia”.

Grupuri de oameni continuă să vină în Piaţa Victoriei, cu steaguri, pancarte, mesaje scrise pe hârtii, vuvuzele şi fluiere.

Maşinile pot circula prin faţa Guvernului, spre Bulevardul Aviatorilor, manifestanţii fiind grupaţi în zona delimitată cu garduri şi spre Muzeul Antipa.

În Piaţa Victoriei au rămas şi foarte mulţi dintre părinţii şi copiii care au început sâmbătă dimineaţă protestul. Unii dintre ei se plimbă în şir prin faţa sediului Guvernului şi suflă în vuvuzele şi fluiere.

Unii dintre manifestanţi au venit în Piaţa Victoriei cu câini în lesă.

A cincea zi de proteste faţă de OUG de modificare a codurilor penala a început sâmbătă dimineaţă cu manifestaţia părinţilor şi copiilor, care a adunat mai bine de 3.000 de oameni.

De la ora 13:00 a început un alt protest care include un marş şi un lanţ uman în jurul Palatului Parlamentului. Protestatarii care se vor aduna în Piaţa Victoriei ar urma să plece în marş în jurul orei 16:00, iar când vor ajunge la Palatul Parlamentului, vor forma un lanţ uman în jurul clădirii.

Atât sâmbătă, cât şi duminică, în Capitală sunt aşteptaţi oameni din toată ţara - „toate drumurile duc la Bucureşti”.

Duminică, la „cel mai mare protest împotriva ordonanţelor de urgenţă”, aşa cum este numit pe pagina evenimentului, în faţa Guvernului sunt aşteptaţi manifestanţi din toată ţara, fiind programat ca la ora 20:00 atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe să fie intonat imnul de stat, iar o oră mai târziu „fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”. Până sâmbătă dimineaţă, aproape 40.000 de oameni îşi anunţaseră prezenţa la eveniment.

Conform mesajelor de pe paginile de Facebook ale evenimentelor pentru proteste, manifestanţii plănuiesc să împartă diverse flyere pentru promovarea protestelor din weekend şi să pună pancarte cu mesaje în geamuri, la propriile case. 

Peste 100.000 de oameni s-au aflat, vineri seara, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a patra zi consecutiv de proteste faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă prin care sunt modificate codurile penale. Pe unul dintre blocurile din piaţă au fost proiectate cu laser mai multe mesaje antiguvernamentale şi îndemnuri pentru continuarea protestelor, iar la ora 22.00 mulţimea a cântat imnul naţional.

Protestele faţă de Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale continuă în weekend, când este aşteptat cel mai mare număr de participanţi. Acţiunile de sâmbătă au fost prefațate, de la ora 11:00, în Piaţa Victoriei, cu un protest al părinţilor şi copiilor.

sursa: digi24.ro/ Sursata.ro