PROTESTATARII l-au scos pe Gabriel Oprea din Senat!

Cu puțin timp în urmă, fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, şi-a anunțat pe contul său de Facebook demisia din Senat. Presiunile mediatice și protestele din stradă ale românilor nemulțumiți de decizia senatorilor cu privire la ridicarea imunității, l-au determinat pe Oprea să demisioneze din Parlament. 

„Nu mă ascund in spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca și familia Gigina, doresc adevarul despre acel accident. Inteleg ca sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluarii votului. Prin urmare, ca sa nu mai existe vreo indoiala, va anunt ca demisionez din Senatul Romaniei. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza saptamana viitoare" a scris Oprea pe Facebook. 

CITEȘTE ȘI ... Gabriel Oprea scapă de urmărirea penală!

Protestul organizat aseară, în faţa Senatului, faţă de votul prin care a fost respinsă cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, a durat aproximativ trei ore şi jumătate, la manifestaţie participând in jur de 2.500 de persoane, care au blocat, pentru ceva timp, circulaţia pe Calea 13 Septembrie.

Printre mesajele scandate şi afişate de protestatari au fost unele precum "Vrem dreptate!", "Egalitate în faţa legii", "Demisia urgentă a cercetaţilor penal", "Parlament murdar, nu mai tolerăm nesimţirea voastră", "Oprea, nu uita, închisoarea e casa ta", "DNA, nu uita de Ponta", "PSD, ciuma roşie", "PNL, altă ciumă roşie" şi "Tăriceanu şi ai lui sunt penalii neamului".