Protest la Inspectoratul Școlar! Elevii de la Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu nu vor putea participa normal la cursuri!

Update, 4 septembrie, ora 12:00

Contactată telefonic o mămică din grupul de păriți care a participat la protestul de mai devreme, a povestit pentru sursata.ro, faptul că situația în care se află în acest moment este una dificilă.

Din cauza pandemiei și a măsurilor de distanțare socială stabilite prin lege, elevii vor trebui să păstreze spațiu între ei, ceea ce înseamnă că numărul de clase ar putea fi mai mare iar necesitatea unui spațiu mai mare alocat în școală este absolut necesar. De aici și problema creată.

Din informațiile furnizate aflăm faptul că Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu și-a desfășurat activitatea normal, an de an, pe un singur nivel, clasele fiind situate la parter iar la etajul superior, timp de 10 ani spațiul a fost închiriat unui liceu privat din Pitești.

Contractul de închiriere a expirat se pare pe data de 31 iulie iar începând cu data de 1 august, contractul nu a mai fost prelungit, ceea ce înseamnă că etajul trebuia eliberat. 
Din păcate se pare că doamna responsabilă de Liceu, nu a vrut să plece, a fost chemată și poliția să intervină iar reprezentanții școlii au dat-o în judecată.

Părinții elevilor sunt supărați pentru că termenul fixat al procesului de către Judecătorie este pe data de 3 decembrie, iar școla începe pe 14 septembrie.

Fetița doamnei cu care am discutat, se pare că va începe cursurile la clasa a 6 a dar momentan din cauza situației create nu se știe în ce mod. La fel ca ea sunt toți elevii de la Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu.

În acest context părinții au protestat și au cerut răspunsuri la problema aceasta atât la Inspectoratul școlar cât și la Primăria Pitești.

,, Se pare că rezolvarea stă în mâinile Judecătoriei”, spune mămica supărată.

Tot ea a menționat: 
,, Un termen mai apropiat al procesului ar fi soluția, deoarece singurul mod în care doamna ar fi obligată să elibereze spațiul, ar fi prin hotărâre judecătorească”.

Până la soluționarea problemei cu spațiul din școală, părinții au fost informați că singura soluție ca elevii să participe la ore, începând cu 14 septembrie, ar fi sistemul hibrid, mai exact, o săptămână elevii vor merge la școală, o săptămâna vor susține cursuri online, sistem cu care părinții nu sunt de acord.

 

În aceste momente la Inspectoratul Școlar are loc un protest spontan al părinților copiilor de la școala numărul 20 din Pitești, Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu.

Părinții elevilor de la școala respectivă sunt stresați și disperați pentru că micuții lor riscă să piardă startul de începere al noului an școlar deoarece cei de la Liceul particular nu vor să elibereze spațiul.

Oameni prezenți la protest spun că se vor duce și la judecătorie dar din păcate termenul fixat de judecare al evacuării a fost pus tocmai în luna decembrie.

 

Revenim cu informații.