Protest în capitală pentru renumărarea voturilor

Ora 18:50 -Update! Protestul s-a încheiat. Oamenii doresc să revină și mâine pentru a semnala neregulile din cadrul alegerilor locale de duminică.

Ora 17:40 -Update! Oamenii au început să plece, rămânând aproximativ 200-300 de persoane. Se așteaptă ca mai pe seară numărul acestora să crească.

Ora 17:00 -Update! Moise Guran a ajuns în Piaţa Universităţii. Peste 600 de persoane se află acum la protest.                                                         

Ora 16:11 -Update! Clotilde Armand, cea care a pierdut alegerile în fața PSD, a ajuns în Piaţa Universităţii din București.

Ora 15:50 -Update!  În acest moment sunt peste 500 de persoane la protest, dispersaţi în toată zona fântânilor de la Universitate.

Ora 15:14 -Update! În zona fântânii din Piața Universității din București s-au adunat câteva zeci de persoane, imediat după ora 15:00, ora anunțată pentru începerea protestului privind renumărarea voturilor exprimate duminică, 5 iunie, la alegerile locale din Sectorul 1.

După ce numărul celor care solicită renumărarea voturilor în Sectorul 1 al capitalei (acolo unde Clotilde Armand a pierdut peste noapte şi în mod suspect alegerile in fata PSD) a crescut de la o zi la alta, se trece la pasul următor.
Sâmbătă sunt anunţate proteste la Piaţa Universităţii, solicitându-se renumărarea sufragiilor, aşa cum a solicitat USB şi Biroul Electoral a respins.  

Protestul este programat pentru ora 15.00 şi anunţat după cum urmează: „Ne vedem sambata de la ora 15:00, pentru a apara statul de drept. Procesul democratic este compromis daca modalitatea de a vota este fraudata. Solicitam de urgenta renumararea voturilor pentru a pastra integritatea procesului democratic, atat in Romania, precum si in relatia Romaniei cu statele membre din UE si in afara granitelor statelor UE.
Exista suspiciuni ca in sectorul 1 din Bucuresti s-au comis fraude electorale. Solicitam Biroului Electoral Central si unitatilor din teritoriu sa solicite renumararea voturilor pentru a clarifica aceste suspiciuni. Cerem sa avem certitudinea unui vot corect, intr-un stat de drept care functioneaza si in care institutiile aflate in serviciul cetatenilor respecta legile in vigoare. Pana cand aceste lucruri se vor intampla, ne intalnim pentru a comemora democratia in Romania.
Statul de drept este definit ca fiind ‘tipul de regim politic in care puterea statului se afla incadrata si limitata de catre drept’. Iar acesta necertitudine in legatura cu insusi procesul democratic de alegere a reprezentatiilor este un atac la statul de drept. Tag prietenilor cu care mergi la protest. Share celor care stii ca ar fi interesati sa vina cu tine sambata la protest. Cineva trebuie sa apere si democratia. Cineva suntem noi”, anunţă organizatorii.

Manifestarea este organizată în jurul unei pagini de event de pe reţelele de socializare, o pagină creată de "Corupţia ucide", iar până la momentul acestei ştiri, 4600 de oameni anunţaseră că vor participa şi alţi 11000 se declaraseră interesaţi. Printre cei care şi-au anunţat prezenţa se numără şi juralistul Moise Guran care a consemnat următoarele pe marginea protestului organizat în capitală: "Hai sa vedem cati ne strangem si cati chiar sunt intersati de problemele astea..."

Detalii despre protestul anunţat:
https://www.facebook.com/events/528634557328852/